Metsästäjänleike

Metsästäjänleike

Kokonaisaika: 50 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 25 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Viipaloi herkkusienet ja silppua salottisipuli. Paista herkkusieniin kaunis väri paistinpannulla ja lisää mukaan salottisipuli ja voi. Kun voi on sulanut ja sipuli pehmennyt, lisää mukaan vehnäjauhot. 

  • Sekoittele, kunnes vehnäjauho on sekoittunut sieniin. Lisää pannulle demi-glace, sherryetikka ja kerma koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia ahkerasti sekoitellen. Jos kastike paksuuntuu liikaa, voi sitä ohentaa hieman vedellä.

  • Nuiji pihvejä hieman ohuemmiksi ja mausta ne molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Vatkaa munat lautasella. Mittaa vehnäjauhot ja korppujauhot eri lautasille. Sekoita korppujauhoihin mausteet. Kääntele leike ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa.

  • Kuumenna reilu määrä öljyä paistinpannulla ja ruskista leikkeet molemmin puolin, pari minuuttia per puoli. Öljyä saa olla pannulla niin, että leikkeet uppoavat puoliksi siihen. Vaihtoehtoisesti leikkeet voi myös täysin syväpaistaa rasvakeittimessä. Ripsauta lopuksi vielä hieman suolaa kypsille leikkeille ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Pidä kuumana.

  • Tarjoa possunleike kermaisen sienikastikkeen, pottumuussin ja suolakurkkujen kera.

Kokeile reseptejä