Metsästäjänleipä

Metsästäjänleipä

Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 15 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Kuutioi sipuli ja pieni sienet. Paista sipulit ja sienet voissa kauniin värisiksi. Ripottele päälle vehnäjauhot ja jatka hetki paistamista koko ajan sekoitellen. Kaada joukkoon kerma koko ajan vatkaten.

  • Kiehauta ja anna kuplotella hiljalleen kymmenisen minuuttia ahkerasti sekoitellen. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

  • Nuiji fileepihvit kahden leivinpaperin välissä noin 5 millin paksuisiksi pihveiksi. Laita vehnäjauhot lautaselle, korppujauhot toiselle ja kananmunat kolmannelle lautaselle. Riko munien rakenne hyvin. Pyörittele nuijitut pihvit vehnäjauhoissa sitten munamassassa ja lopuksi korppujauhoissa.

  • Kuumenna voi vaahtoavaksi paksupohjaisessa paistinpannussa. Paista leikkeet kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

  • Paista kananmunat niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Paahda leivät molemmin puolin ja voitele ne halutessasi. Aseta leikkeet leipien päälle. Viimeistele kantarellikastikkeella ja paistetulla kananmunalla.

Kokeile reseptejä