Mureaa naudan paahtopaistia ja helppo punaviinikastike
Valmistusohje
-
Poista etiketti paistin pakkauksesta ja aseta paisti uuninpelille. Tökkää sisälämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita liha uuniin. Paista 100-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 60 astetta.
-
Poista paisti pakkauksesta ja ota paistoliemi talteen. Paista paahtopaistiin kaunis paistopinta voi-rypsiöljyseoksessa ja pyöräytä tämän jälkeen tuplafolioon vetäytymään.
-
Sekoita porkkanat, salottisipulit hunaja, timjami sekä suola uunivuoassa ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kaunis väri ja napakka kypsyys.
-
Kaada punaviini kattilaan keitä noin puoleen. Lisää mukaan demi glace/paistoliemi, sokeri, suola ja rouhittu mustapippuri. Kiehauta ja ”poraa” sauvasekoittajalla joukkoon kylmä voi.
-
Leikkaa vetäytynyt paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile paahdettujen pikkuporkkanoiden, salottien sekä punaviinikastikkeen kera.