Mureaa naudan paahtopaistia ja helppo punaviinikastike

Mureaa naudan paahtopaistia ja helppo punaviinikastike

0 arviota
Kokonaisaika: 200 min
Kypsennysaika: 180 min
Työaika: 20 min
Haastava

Valmistusohje

Poista etiketti paistin pakkauksesta ja aseta paisti uuninpelille. Tökkää sisälämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita liha uuniin. Paista 100 asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 60 astetta.

Poista paisti pakkauksesta ja ota paistoliemi talteen. Paista paahtopaistiin kaunis paistopinta voi-rypsiöljyseoksessa ja pyöräytä tämän jälkeen tuplafolioon vetäytymään.

Sekoita porkkanat, salottisipulit hunaja, timjami sekä suola uunivuoassa ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kaunis väri ja napakka kypsyys.

Kaada punaviini kattilaan keitä noin puoleen. Lisää mukaan demi glace/paistoliemi, sokeri, suola ja rouhittu mustapippuri. Kiehauta ja ”poraa” sauvasekoittajalla joukkoon kylmä voi.

Leikkaa vetäytynyt paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile paahdettujen pikkuporkkanoiden sekä punaviinikastikkeen kera.