Nakit ja muusi
Valmistusohje
Perunamuusi
-
Kuori ja keitä perunat täysin kypsiksi. Valuta huolella kuiviksi. Vatkaa perunat, voi ja tilkka maitoa sileäksi pyreeksi sähkövatkaimella. Mausta tarvittaessa suolalla.
Ruskeakastike
-
Sulata voi kasarissa tai kattilassa. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista koko ajan lastalla sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat tummanruskeiksi. Tässä hommassa maltti on valttia. Kun jauhot ovat saaneet tummanruskean värin, kaada joukkoon lihaliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen.
-
Kiehauta kastike välillä sekoitellen. Anna kastikkeen pulputtaa hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
-
Viipaloi sipuli ja paista viipaleet nokareessa voita kauniin kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
-
Paista nakit voi-rypsiöljyseoksessa kauniin värisiksi molemmin puolin ja tarjoa pottumuusin, ruskean kastikkeen, paistetun sipulin sekä suolakurkkuviipaleiden kera.