Nakkikeitto À la Jaakko Impiö
Valmistusohje
Liemi
-
Puolita ja kuori sipuli ja porkkana, laita kattilaan. Huuhtele ja lisää myös purjo ja valkosipuli. Lisää vesi ja laita kattila kovalle lämmölle. Kun se kiehahtaa, laske lämpö matalalle keskilämmölle.
-
Tee bouquet garni. Kääri rosmariini, oregano ja timjami purjon lehteen ja sido kiinni ruohosipulin varrella. Lisää liemeen.
-
Paista nakkien kärkipalat, kunnes ruskeita. Lisää liemeen yhdessä sienten ja sitruunan kanssa. Hauduta matalalla lämmöllä 1 tunti. Siivilöi ja mausta suolalla ja sitruunamehulla.
Nakit ja vihannekset
-
Pese ja paloittele perunat kuorineen. Laita kattilaan, lisää kylmää vettä ja suolaa. Keitä, kunnes juuri ja juuri kypsiä.
-
Tee maa-artisokasta vesimelonilusikalla pieniä palloja ja keitä kiehuvassa ja suolatussa vedessä noin 5 minuuttia tai kunnes kypsiä. Lisää liemeen.
-
Leikkaa veitsellä tai mandoliinilla porkkanasta ohuita viipaleita. Säilytä suolatussa jäävedessä. Leikkaa nakit paloiksi ja lisää liemeen.
-
Annostele lautasille ja koristele porkkanasiivuilla, rosmariinin kukilla ja ketunleivillä sekä oliiviöljyllä.