Nakkikeitto À la Jaakko Impiö

Nakkikeitto À la Jaakko Impiö

Kokonaisaika: 75 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 45 min
Vaikea

Valmistusohje

Liemi:
Puolita ja kuori sipuli ja porkkana, laita kattilaan. Huuhtele ja lisää myös purjo ja valkosipuli. Lisää vesi ja laita kattila kovalle lämmölle. Kun se kiehahtaa, laske lämpö matalalle keskilämmölle.
Tee bouquet garni. Kääri rosmariini, oregano ja timjami purjon lehteen ja sido kiinni ruohosipulin varrella. Lisää liemeen. Paista nakkien kärkipalat, kunnes ruskeita. Lisää liemeen yhdessä sienten ja sitruunan kanssa. Hauduta matalalla lämmöllä 1 tunti. Siivilöi ja mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Nakit ja vihannekset:
Pese ja paloittele perunat kuorineen. Laita kattilaan, lisää kylmää vettä ja suolaa. Keitä, kunnes juuri ja juuri kypsiä. Tee maa-artisokasta vesimelonilusikalla pieniä palloja ja keitä kiehuvassa ja suolatussa vedessä noin 5 minuuttia tai kunnes kypsiä. Lisää liemeen. Leikkaa veitsellä tai mandoliinilla porkkanasta ohuita viipaleita. Säilytä suolatussa jäävedessä. Leikkaa nakit paloiksi ja lisää liemeen. Annostele lautasille ja koristele porkkanasiivuilla, rosmariinin kukilla ja ketunleivillä sekä oliiviöljyllä.

Kokeile reseptejä

Sinua saattaisi kiinnostaa