Nakkikeitto À la Jaakko Impiö

Nakkikeitto À la Jaakko Impiö

Kokonaisaika: 75 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 45 min
Haastava

Valmistusohje

Liemi

  • Puolita ja kuori sipuli ja porkkana, laita kattilaan. Huuhtele ja lisää myös purjo ja valkosipuli. Lisää vesi ja laita kattila kovalle lämmölle. Kun se kiehahtaa, laske lämpö matalalle keskilämmölle.

  • Tee bouquet garni. Kääri rosmariini, oregano ja timjami purjon lehteen ja sido kiinni ruohosipulin varrella. Lisää liemeen.

  • Paista nakkien kärkipalat, kunnes ruskeita. Lisää liemeen yhdessä sienten ja sitruunan kanssa. Hauduta matalalla lämmöllä 1 tunti. Siivilöi ja mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Nakit ja vihannekset

  • Pese ja paloittele perunat kuorineen. Laita kattilaan, lisää kylmää vettä ja suolaa. Keitä, kunnes juuri ja juuri kypsiä.

  • Tee maa-artisokasta vesimelonilusikalla pieniä palloja ja keitä kiehuvassa ja suolatussa vedessä noin 5 minuuttia tai kunnes kypsiä. Lisää liemeen.

  • Leikkaa veitsellä tai mandoliinilla porkkanasta ohuita viipaleita. Säilytä suolatussa jäävedessä. Leikkaa nakit paloiksi ja lisää liemeen.

  • Annostele lautasille ja koristele porkkanasiivuilla, rosmariinin kukilla ja ketunleivillä sekä oliiviöljyllä.

Kokeile reseptejä

Sinua saattaisi kiinnostaa