Naudan entrecôte jälkilämmössä

Naudan entrecôte jälkilämmössä

Kokonaisaika: 80 min
Kypsennysaika: 60 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Ota liha huoneenlämpöön 2 tuntia ennen valmistusta. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kuori valkosipulinkynnet ja halkaise ne pituussuunnassa.

  • Tee ympäri lihaa 10 reikää kapeateräisellä veitsellä ja työnnä valkosipulinkynnet syvälle reikiin. Sekoita voihin pippuri ja yrttisekoitus ja voitele liha seoksella. Ripottele suola tasaisesti voin päälle.

  • Aseta liha uunivuokaan, lihalämpömittari lihaan ja vuoka kuumaan uuniin. Sammuta uuni, kun liha on ollut siellä noin 15 minuuttia, mutta älä avaa uunin luukkua.

  • Jätä liha jälkilämpöön noin 30-40 minuutiksi, kunnes mittari näyttää 57 astetta. Paistoaika riippuu myös lihan lämpötilasta uuniin laitettaessa, joten kannattaa luottaa mieluummin mittariin kuin kelloon.

  • Nosta liha pois uunivuoasta ja lusikoi varovasti hieman rasvaa pois liemen pinnalta. Siivilöi liemi kattilaan ja lisää joukkoon punaviinikastike. Viipaloi liha ja tarjoile kastikkeen ja esimerkiksi uuniperunoiden kera.

Kokeile reseptejä