Naudan entrecôtepihvi ja punasipuli-päärynägratiini

Naudan entrecôtepihvi ja punasipuli-päärynägratiini

Kokonaisaika: 80 min
Kypsennysaika: 60 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Valmista ensin gratiini. Pyörittele sipulilohkoja öljyn kera pannulla, kunnes ne alkavat hiukan ruskistua. Siirrä sipulit voideltuun uunivuokaan. Pese päärynät ja omenat huolellisesti, ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja siemenkodat.

  • Lisää sipuleiden seuraksi hedelmälohkot, timjami, suola ja pippuri. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

  • Sekoita keskenään leipäraaste, parmesaani ja voisula. Ripottele seosta paistoksen päälle ja jatka kypsentämistä ilman foliota vielä 20 minuuttia. Anna levähtää hetki ennen tarjoilua.

  • Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistuksen aloittamista. Leikkaa lihasta kaksi 200 gramman pihviä. Paista pihvit gratiinin ollessa uunissa. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla.

  • Kuumenna paistinpannu ja siinä tilkka rypsiöljyä. Paista pihvejä pannulla, kunnes pintaan alkaa ilmestyä punaisia nestepisaroita. Käännä pihvi ja lisää pannulle voi, timjamit ja valkosipuli. Vähennä lieden lämpöä ja lusikoi rasvaa pannun pohjalta pihvien päälle.

  • Kun pinta taas pisaroi, mausta pihvi suolalla ja pippurilla. Nosta pihvit folioon ja raavi pannusta kaikki irti lähtevä pihvin päälle. Anna pihvien vetäytyä löysässä folionyytissä 10 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.

  • Tarjoile gratiinin kera ja valuta pihvin päälle vielä makuliemi folion sisältä.

Kokeile reseptejä

Kokeile reseptejä