Naudan paahtopaisti ja piparjuurikreemi

Naudan paahtopaisti ja piparjuurikreemi

Kokonaisaika: 135 min
Kypsennysaika: 120 min
Työaika: 15 min
Haastava

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistusta. Poista liha pakkauksestaan ja kuivaa sen pinta talouspaperilla. Ruskista paistiin hyvä väri pannulla öljytilkan kera. Hiero mausteet huolellisesti lihan pintaan, aseta paisti uuniritilälle ja työnnä lihamittari lihaan. Kaada pannulle 2 dl vettä ja kiehauta irti kaikki hyvät maut. Kaada liemi uunivuokaan ja vuoka uuniin paistin alle.

Paahda lihaa 100-asteisen uunin hyväilyssä, kunnes lihalämpömittari näyttää 58 °C. Nosta paisti huoneenlämpöön tunniksi vetäytymään ja peitä se kevyesti foliolla. Valmista sillä aikaa piparjuurikreemi ja krutongit. .

Sekoita piparjuurikreemin kaikki ainekset keskenään ja maustua jääkaapissa tarjoiluun asti.

Kuutioi limppuviipaleet 1x1 cm kuutioiksi. Paista kuutioita voin kanssa pannulla, kunnes ne ovat rapeita. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Viipaloi jäähtyneestä paahtopaistista hyvin ohuita viipaleita vadille ja hunnuta ne paistista valuneella liemellä ja piparjuurikreemillä. Viimeistele vielä limppukrutongeilla ja kapriksilla.

Tutustu myös muihin herkullisiin paistiohjeisiin.

Kokeile reseptejä