Naudan paahtopaisti ja piparjuurikreemi
Valmistusohje
-
Ota liha huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistusta. Poista liha pakkauksestaan ja kuivaa sen pinta talouspaperilla.
-
Ruskista paistiin hyvä väri pannulla öljytilkan kera. Hiero mausteet huolellisesti lihan pintaan, aseta paisti uuniritilälle ja työnnä lihamittari lihaan. Kaada pannulle 2 dl vettä ja kiehauta irti kaikki hyvät maut. Kaada liemi uunivuokaan ja vuoka uuniin paistin alle.
-
Paahda lihaa 100-asteisen uunin hyväilyssä, kunnes lihalämpömittari näyttää 58 °C. Nosta paisti huoneenlämpöön tunniksi vetäytymään ja peitä se kevyesti foliolla. Valmista sillä aikaa piparjuurikreemi ja krutongit.
-
Sekoita piparjuurikreemin kaikki ainekset keskenään ja maustua jääkaapissa tarjoiluun asti.
-
Kuutioi limppuviipaleet 1x1 cm kuutioiksi. Paista kuutioita voin kanssa pannulla, kunnes ne ovat rapeita. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
-
Viipaloi jäähtyneestä paahtopaistista hyvin ohuita viipaleita vadille ja hunnuta ne paistista valuneella liemellä ja piparjuurikreemillä. Viimeistele vielä limppukrutongeilla ja kapriksilla.
-
Tutustu myös muihin herkullisiin paistiohjeisiin.