Naudan paahtopaisti maa-artisokan, lehtikaalin, kantarellien ja Madeira kastikkeen kera

Naudan paahtopaisti maa-artisokan, lehtikaalin, kantarellien ja Madeira kastikkeen kera

Kokonaisaika: 205 min
Kypsennysaika: 180 min
Työaika: 25 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Mausta paahtopaisti suolalla ja pippurilla. Paista paahtopaisti kauniin väriseksi pannulla timjamin ja vaahtoavan voin kanssa.

  • Kypsennä paistia uunissa 130 asteessa, kunnes sen sisälämpötila on 50 astetta. Anna paistin levätä hetki ennen viipalointia.

  • Pilko keltasipulit, porkkana ja valkosipulinkynnet. Freesaa ne kattilassa. Paahda erikseen mausteet kuvan pannulla ja lisää ne joukkoon. Lisää myös Madeira-viini ja keitä seosta kasaan. Lisää lihaliemi ja siitakesienet ja keitä noin 30 minuuttia. Siivilöi kastike ja keitä sitä kasaan haluttuun koostumukseen, niin että jäljelle jää noin 4 dl kastiketta. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Kuori ja pilko maa-artisokat. Paahda ne uunissa voin kanssa, kunnes ne saavat kullanruskean värin.

  • Paista lehtikaali nopeasti kuumalla pannulla.

  • Huuhtele puolukat ja kantarellit huolellisesti. Paista kantarelleja pannulla voissa, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Mausta suolalla. Ota pannu pois liedeltä ja lisää mukaan puolukat tuoreina.

  • Asettele paahtopaistiviipaleet vadille. Lisää viereen paahdetut maa-artisokat, paistettu lehtikaali ja kantarellit. Kaada päälle Madeira kastike. Viimeistele annos ripottelemalla pinnalle sitruunatimjamia.

Kokeile reseptejä