Naudan poskea piparjuurimuusilla
Valmistusohje
-
Ota lihat huoneen lämpöön noin tunti ennen kypsentämistä.
Huuhdo naudan posket kylmässä vedessä ja laita ne uunivuokaan. Mittaa kattilaan mallasuute, vesi, suola, sitruunan kuori ja timjami, kiehauta. -
Kaada kuuma liemi poskien päälle ja peitä uunivuoka leivinpaperilla ja foliolla. Laita vuoka 90-asteiseen uuniin 12 tunniksi. Kiertoilmauunissa lämpötilan tulisi olla noin 65 astetta.
-
Valmista piparjuurimuusi. Mittaa 150 grammaa voita kattilaan ja raasta joukkoon piparjuuri ja lisää vesi. Hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta noin puolituntia kunnes piparjuuren maku on pehmentynyt ja vesi haihtunut.
-
Keitä perunat ja valmista kypsistä perunoista muusi. Lisää 150 grammaa sulatettua voita ja sekoita. Lisää piparjuurivoi joukkoon. Ohenna kuumalla maidolla.
-
Valmista kastike, kun posket ovat hautuneet riittävän kauan uunissa. Siivilöi uunivuoassa oleva liemi kattilaan. Keitä liemi kasaan siten, että nestettä jää näin kolmasosa alkuperäisestä määrästä. Suurusta halutessasi.
-
Tarjoile posket piparjuuri perunamuusin ja mallaskastikkeen kera.