Naudan poskea piparjuurimuusilla

Naudan poskea piparjuurimuusilla

Kokonaisaika: 630 min
Kypsennysaika: 600 min
Työaika: 30 min
Haastava

Valmistusohje

Ota lihat huoneen lämpöön noin tunti ennen kypsentämistä.
Huuhdo naudan posket kylmässä vedessä ja laita ne uunivuokaan. Mittaa kattilaan mallasuute, vesi, suola, sitruunan kuori ja timjami, kiehauta. Kaada kuuma liemi poskien päälle ja peitä uunivuoka leivinpaperilla ja foliolla. Laita vuoka 90 asteiseen uuniin 12 tunniksi. Kiertoilmauunissa lämpötilan tulisi olla noin 65 astetta.

Valmista piparjuurimuusi. Mittaa 150 grammaa voita kattilaan ja raasta joukkoon piparjuuri ja lisää vesi. Hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta noin puolituntia kunnes piparjuuren maku on pehmentynyt ja vesi haihtunut. Keitä perunat ja valmista kypsistä perunoista muusi. Lisää 150 grammaa sulatettua voita ja sekoita. Lisää piparjuurivoi joukkoon. Ohenna kuumalla maidolla.

Valmista kastike, kun posket ovat hautuneet riittävän kauan uunissa. Siivilöi uunivuoassa oleva liemi kattilaan. Keitä liemi kasaan siten, että nestettä jää näin kolmasosa alkuperäisestä määrästä. Suurusta halutessasi.

Tarjoile posket piparjuuri perunamuusin ja mallaskastikkeen kera.


Kokeile reseptejä