Naudan sisäfileepihvit ja nopea punaviinikastike

Naudan sisäfileepihvit ja nopea punaviinikastike

0 arviota
Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 15 min
Haastava

Valmistusohje

Lämmitä uuni 150-asteiseksi. Leikkaa sisäfileestä neljä pihviä ja mausta pihvit suolalla ja pippurilla.

Lämmitä voi ja oliiviöljy pannulla. Kun rasva on vaaleanruskeaa ja kuplat hävinneet, laita liha pannulle 2–3 minuutiksi. Käännä ja ruskista lihat toiseltakin puolelta keskilämmöllä 2–3 minuuttia. Siirrä lihat uunipellille. Laita uuniin ja kypsennä haluamaasi kypsyyteen, 6–8 minuuttia mediumille ja 10–15 minuuttia läpikypsälle.

Siirrä lihat folion sisälle vetäytymään 10 minuutiksi. Tee sillä aikaa kastike: notkistele sipulit pannulle irronneissa nesteissä hetken aikaa, kaada päälle punaviini ja raavi samalla pannuun jääneet maut talteen. Keitä viiniä kasaan kunnes noin puolet on haihtunut. Lisää joukkoon demi-glace ja sokeri.

Ota pois levyltä ja vatkaa pienet voikuutiot kastikkeeseen, jolloin kastike saostuu. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla. Käytä vielä kuumalla levyllä nopeasti, samalla sekoittaen.