Naudan sisäfileepihvit ja nopea punaviinikastike

Naudan sisäfileepihvit ja nopea punaviinikastike

Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 15 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Lämmitä uuni 150-asteiseksi. Leikkaa sisäfileestä neljä pihviä ja mausta pihvit suolalla ja pippurilla.

  • Lämmitä voi ja oliiviöljy pannulla. Kun rasva on vaaleanruskeaa ja kuplat hävinneet, laita liha pannulle 2–3 minuutiksi. Käännä ja ruskista lihat toiseltakin puolelta keskilämmöllä 2–3 minuuttia.

  • Siirrä lihat uunipellille. Laita uuniin ja kypsennä haluamaasi kypsyyteen, 6–8 minuuttia mediumille ja 10–15 minuuttia läpikypsälle.

  • Siirrä lihat folion sisälle vetäytymään 10 minuutiksi. Tee sillä aikaa kastike: notkistele sipulit pannulle irronneissa nesteissä hetken aikaa, kaada päälle punaviini ja raavi samalla pannuun jääneet maut talteen. Keitä viiniä kasaan kunnes noin puolet on haihtunut. Lisää joukkoon demi-glace ja sokeri.

  • Ota pois levyltä ja vatkaa pienet voikuutiot kastikkeeseen, jolloin kastike saostuu. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla. Käytä vielä kuumalla levyllä nopeasti, samalla sekoittaen.

Kokeile reseptejä