Naudan välikyljystä 60° ja muhennettua purjoa
Valmistusohje
-
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Kuumenna paistinpannu ja kaada tilkka öljyä pannulle.
-
Ruskista lihaan kaunis ruskea väri ja nosta se uuninkestävään vuokaan. Hiero lihan pintaan hienonnettu salvia, valkosipuli ja suola. Aseta uunin lämpötila mahdollisimman lähelle 60 astetta.
-
Aseta liha uuniin ja kypsennä noin 10 tuntia. Kypsennyksen jälkeen liha on kauniin punainen ja mureaa. Jäähdytä liha ja viipaloi ohueksi. Tarjoile muhennetun purjon kera.
-
Halkaise purjo, pese se huolellisesti ja suikaloi mahdollisimman ohueksi. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon purjosuikaleet. Freesaa purjoja kattilassa 5-10 minuuttia.
-
Kaada joukkoon kanaliemi ja kerma, hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta 15 minuuttia. Varo polttamasta. Tarkista maku ja tarjoile viipaloidun entrecoten ja punaviinikastikkeen kera.