Naudan välikyljystä 60° ja muhennettua purjoa

Naudan välikyljystä 60° ja muhennettua purjoa

Kokonaisaika: 620 min
Kypsennysaika: 600 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Kuumenna paistinpannu ja kaada tilkka öljyä pannulle.

  • Ruskista lihaan kaunis ruskea väri ja nosta se uuninkestävään vuokaan. Hiero lihan pintaan hienonnettu salvia, valkosipuli ja suola. Aseta uunin lämpötila mahdollisimman lähelle 60 astetta.

  • Aseta liha uuniin ja kypsennä noin 10 tuntia. Kypsennyksen jälkeen liha on kauniin punainen ja mureaa. Jäähdytä liha ja viipaloi ohueksi. Tarjoile muhennetun purjon kera.

  • Halkaise purjo, pese se huolellisesti ja suikaloi mahdollisimman ohueksi. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon purjosuikaleet. Freesaa purjoja kattilassa 5-10 minuuttia.

  • Kaada joukkoon kanaliemi ja kerma, hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta 15 minuuttia. Varo polttamasta. Tarkista maku ja tarjoile viipaloidun entrecoten ja punaviinikastikkeen kera.

Kokeile reseptejä