

Norjanleike
Valmistusohje
-
Valuta katkaravut huolellisesti. Sekoita kaikki skagenin ainekset keskenään ja anna maustua hetki kylmässä.
-
Nuiji pihvejä hieman ohuemmiksi ja mausta ne molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Vatkaa munat lautasella. Mittaa vehnäjauhot ja korppujauhot eri lautasille. Sekoita korppujauhoihin mausteet. Kääntele leike ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
-
Kuumenna reilu määrä öljyä paistinpannulla ja ruskista leikkeet molemmin puolin, pari minuuttia per puoli. Öljyä saa olla pannulla niin, että leikkeet uppoavat puoliksi siihen. Vaihtoehtoisesti leikkeet voi myös täysin syväpaistaa rasvakeittimessä. Ripsauta lopuksi vielä hieman suolaa kypsille leikkeille ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Pidä kuumana.
-
Lisää pannulle voita ja paista vihreät parsat napakan kypsiksi ja kauniin värisiksi. Mausta suolalla.
-
Tarjoa possuleikkeet paistettujen parsojen ja katkarapuskagenin kera.