Oskarinleike
Valmistusohje
-
Mittaa kattilaan viini, etikka, timjami, viipaloidut valkosipulit ja salotit sekä valkopippurit. Kiehauta ja anna pulputtaa, kunnes jäljellä on noin 5 rkl lientä. Siivilöi liemi.
-
Laita liemi sekä keltuaiset kattilaan. Sulata voi. Aloita varovasti kuumentamaan lientä ja keltuaisia koko ajan vispilällä vatkaten. Voit tehdä tämän myös kulhossa vesihauteessa. Seos ei saa alkaa kokkeloitumaan, vaan sen pitää pysyä koko ajan juoksevana ja kuohkeana.
-
Ota kattila tarvittaessa välillä pois liedeltä. Jatka kuumentamista ja vatkaamista kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Tiputa pinnalle tippa tabascoa. Jos tippa jää pinnalle, alkaa seos olemaan valmis, mikäli ei, jatka vielä kuumentamista.
-
Ota kattila pois liedeltä ja ala lisäämään sulaa voita sekaan ohuena nauhana koko ajan vimmatusti vatkaten. Mausta lopuksi tomaattipyreellä, hienonnetulla rakuunalla, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Älä kuumenna enää liedellä, vaan peitä kattila kelmulla, kunnes muu ruoka on valmista.
-
Laita vehnäjauhot lautaselle, korppujauhot toiselle ja kananmunat kolmannelle lautaselle. Vatkaa munien rakenne rikki. Pyöräytä nuijitut pihvit ensin munamassassa ja sitten vehnäjauhoissa, taas uudelleen munamassassa ja lopuksi korppujauhoissa.
-
Kuumenna voi ja rypsiöljy vaahtoavaksi paksupohjaisessa paistinpannussa. Paista leikkeet kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
-
Siirrä leikkeet sivuun ja paista ravun pyrstöt kypsiksi. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Kiehauta noin litra vettä ja lisää mukaan suolaa ja 2 ruokalusikallista voita. Keitä parsoja noin 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä.
-
Kokoa parsat ja ravut possuleikkeiden päälle ja tarjoa choronkastikkeen kera.