Paahdettua naudan fileetä, parmesaanipolentaa ja oreganolla maustettua punaviinikastiketta
Valmistusohje
-
Kuumenna voi paistinpannulla vaahtoavaksi. Paista kokonainen ulkofileepala noin 2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Hiero lihan pintaan suola, sokeri ja cajunmauste.
-
Lämmitä uuni 130 asteeseen. Laita sisälämpötilamittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunissa, kunnes sisälämpö on 52 astetta. Ota valmis liha pois uunista ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
-
Lihan paistuessa valmista polenta. Kiehauta vesi ja lihaliemi kattilassa. Lisää polentasuurimot koko ajan vatkaten. Anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia vähän väliä sekoitellen. Lisää kerma ja raastettu parmesaani ja jatka hauduttamista vielä kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen.
-
Kuumenna punaviinikastike. Hienonna tuore oregano ja lisää punaviinikastikkeen sekaan. Anna hautua 10 minuuttia.
-
Viipaloi naudan filee noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoa polentapuuron sekä tuoreella oreganolla maustetun punaviinikastikkeen kera.