Paahdettua naudan sisäpaistia, myskikurpitsapyreetä ja salottikastiketta

Paahdettua naudan sisäpaistia, myskikurpitsapyreetä ja salottikastiketta

Kokonaisaika: 140 min
Kypsennysaika: 120 min
Työaika: 20 min
Haastava

Valmistusohje

Öljyä paistin pinta ja hiero kuivamausteet lihan pintaan. Kääri liha folioon. Tökkää sisälämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita liha uuniin. Paista 100 asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 60 astetta.

Poista paisti foliosta ja ota paistoliemi talteen. Paista sisäpaistiin kaunis paistopinta voi-rypsiöljyseoksessa ja pyöräytä tämän jälkeen tuplafolioon vetäytymään.

Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi peukalon pään kokoisiksi paloiksi, ripottele pinnalle suolaa ja paahda 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia kunnes kurpitsakuutiot ovat pehmeitä. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja laita se paahdettujen kurpitsakuutioiden ja kylmän voin kanssa tehosekoittimeen. Soseuta silkkisen pehmeäksi ja mausta suolalla.

Viipaloi salotit ja valkosipulit ohuiksi. Freesaa sipuleihin kaunis väri rypsiöljyssä. Kaada mukaan valkoviini ja kiehauta viini puoleen. Lisää paistiliemi mukaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa lopuksi mukaan kylmä voi, mausta suolalla ja tarjoile heti viipaloidun sisäpaistin ja myskikurpitsapyreen kera.

 

 

 

Kokeile reseptejä