Paahdettua naudan sisäpaistia, myskikurpitsapyreetä ja salottikastiketta

Paahdettua naudan sisäpaistia, myskikurpitsapyreetä ja salottikastiketta

Kokonaisaika: 140 min
Kypsennysaika: 120 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Öljyä paistin pinta ja hiero kuivamausteet lihan pintaan. Kääri liha folioon. Tökkää sisälämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita liha uuniin. Paista 100-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 60 astetta.

  • Poista paisti foliosta ja ota paistoliemi talteen. Paista sisäpaistiin kaunis paistopinta voi-rypsiöljyseoksessa ja pyöräytä tämän jälkeen tuplafolioon vetäytymään.

  • Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi peukalon pään kokoisiksi paloiksi, ripottele pinnalle suolaa ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia kunnes kurpitsakuutiot ovat pehmeitä.

  • Kuumenna kerma kiehuvaksi ja laita se paahdettujen kurpitsakuutioiden ja kylmän voin kanssa tehosekoittimeen. Soseuta silkkisen pehmeäksi ja mausta suolalla.

  • Viipaloi salotit ja valkosipulit ohuiksi. Freesaa sipuleihin kaunis väri rypsiöljyssä. Kaada mukaan valkoviini ja kiehauta viini puoleen. Lisää paistiliemi mukaan ja kuumenna kiehuvaksi.

  • Vatkaa lopuksi mukaan kylmä voi, mausta suolalla ja tarjoile heti viipaloidun sisäpaistin ja myskikurpitsapyreen kera.

Kokeile reseptejä