Paahdettua naudan sisäpaistia, myskikurpitsapyreetä ja salottikastiketta
Valmistusohje
-
Öljyä paistin pinta ja hiero kuivamausteet lihan pintaan. Kääri liha folioon. Tökkää sisälämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita liha uuniin. Paista 100-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 60 astetta.
-
Poista paisti foliosta ja ota paistoliemi talteen. Paista sisäpaistiin kaunis paistopinta voi-rypsiöljyseoksessa ja pyöräytä tämän jälkeen tuplafolioon vetäytymään.
-
Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi peukalon pään kokoisiksi paloiksi, ripottele pinnalle suolaa ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia kunnes kurpitsakuutiot ovat pehmeitä.
-
Kuumenna kerma kiehuvaksi ja laita se paahdettujen kurpitsakuutioiden ja kylmän voin kanssa tehosekoittimeen. Soseuta silkkisen pehmeäksi ja mausta suolalla.
-
Viipaloi salotit ja valkosipulit ohuiksi. Freesaa sipuleihin kaunis väri rypsiöljyssä. Kaada mukaan valkoviini ja kiehauta viini puoleen. Lisää paistiliemi mukaan ja kuumenna kiehuvaksi.
-
Vatkaa lopuksi mukaan kylmä voi, mausta suolalla ja tarjoile heti viipaloidun sisäpaistin ja myskikurpitsapyreen kera.