Paahdettua naudan sisäpaistia, paistettuja perunoita ja kermaista pippurikastiketta
Valmistusohje
-
Öljyä paistin pinta ja hiero kuivamausteet lihan pintaan. Kääri liha folioon. Tökkää sisälämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita liha uuniin. Paista 100-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 60 astetta.
-
Poista paisti foliosta ja ota paistoliemi talteen. Paista sisäpaistiin kaunis paistopinta voi-rypsiöljyseoksessa ja pyöräytä tämän jälkeen tuplafolioon vetäytymään.
-
Paahda murskattuja pippureita kasarissa. Lisää mukaan Dijon ja konjakki. Tässä vaiheessa voit halutessasi liekittää konjakin ja pippurit.
-
Lisää mukaan paistoliemi, kerma, sokeri ja suola. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen, kunnes koostumus on sopiva. Suurusta tarvittaessa tilkalla maizenaa.
-
Leikkaa keitetyt perunat noin 2x2 cm paloiksi. Paista hyvällä lämmöllä voissa kauniin rapeiksi ja kullanruskeiksi. Lisää lopuksi timjami ja mausta suolalla.
-
Leikkaa vetäytynyt sisäpaisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile pippurikastikkeen sekä paistettujen perunoiden kera.