Paahdettua naudan sisäpaistia, paistettuja perunoita ja kermaista pippurikastiketta

Paahdettua naudan sisäpaistia, paistettuja perunoita ja kermaista pippurikastiketta

0 arviota
Kokonaisaika: 140 min
Kypsennysaika: 120 min
Työaika: 20 min
Haastava

Valmistusohje

Öljyä paistin pinta ja hiero kuivamausteet lihan pintaan. Kääri liha folioon. Tökkää sisälämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita liha uuniin. Paista 100 asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 60 astetta.

Poista paisti foliosta ja ota paistoliemi talteen. Paista sisäpaistiin kaunis paistopinta voi-rypsiöljyseoksessa ja pyöräytä tämän jälkeen tuplafolioon vetäytymään.

Paahda murskattuja pippureita kasarissa. Lisää mukaan Dijon ja konjakki. Tässä vaiheessa voit halutessasi liekittää konjakin ja pippurit. Lisää mukaan paistoliemi, kerma, sokeri ja suola. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen, kunnes koostumus on sopiva. Suurusta tarvittaessa tilkalla maizenaa.

Leikkaa keitetyt perunat noin 2x2 cm paloiksi. Paista hyvällä lämmöllä voissa kauniin rapeiksi ja kullanruskeiksi. Lisää lopuksi timjami ja mausta suolalla.

Leikkaa vetäytynyt sisäpaisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile pippurikastikkeen sekä paistettujen perunoiden kera.