Paahdettua possun fileetä, kantarelleja ja selleripyreetä

Paahdettua possun fileetä, kantarelleja ja selleripyreetä

Kokonaisaika: 65 min
Kypsennysaika: 50 min
Työaika: 15 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Poista fileestä mahdolliset kalvot ja hiero kaikki ainekset huolellisesti sen pintaan. Kuumenna uuni 160 asteeseen.

  • Paahda fileetä uunissa, kunnes lämpömittari näyttää 70 astetta. Ota filee uunista ja anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia ennen leikkaamista. Älä heitä paistilientä hukkaan, vaan käytä se siltään fileen kastikkeena. Fileen paahtuessa valmista lisukkeet.

  • Keitä sellerikuutiot pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna kerma. Valuta selleri ja soseuta kuumennetun kerman kanssa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella silkkisen pehmeäksi. Mausta tarpeen mukaan suolalla.

  • Kuumenna paksupohjainen pannu ja lisää sienet. Paahda kunnes sienet alkavat saamaan väriä. Lisää pannulle voi ja timjamin oksat.

  • Paista vaahtoavassa voissa, kunnes kauniin värisiä ja kypsiä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Pyöräytä lopuksi pannulle etikka ja anna haihtua.

  • Viipaloi vetäytynyt possunfilee vajaan sentin viipaleiksi ja tarjoa selleripyreen ja paistettujen sienien kera.

Kokeile reseptejä