Paahtopaisti ja Cumberlandin kastike
Valmistusohje
-
Aloita paahtopaistin valmistuksella. Hiero mausteet lihan pintaan joko ennen tai jälkeen ruskistamisen. Laita rasva kuumalle pannulle ja ruskista lihaan kauniin ruskea pinta.
-
Työnnä lihalämpömittarin piikki keskelle lihaa laita liha uuniritilälle ja ritilä 100-120 asteiseen uuniin. Kypsentämisen aikana lihasta ei juurikaan nestettä irtoa, mutta ritilän alla on silti syytä pitää uunipeltiä.
-
Ota paisti uunista kun sisälämpötila on 55-57 astetta. Anna paistin vetäytyä puolisen tuntia ennen tarjoilua.
-
Valmista Cumberlandin kastike sillä aikaa, kun paahtopaisti on uunissa. Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja anna porista hiljalleen, kunnes kastikkeesta on haihtunut lähes puolet.
-
Jos tarjoat kastikkeen lämpimän paistin kanssa, anna kastikkeen hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Kylmän paistin kanssa kastike jäähdytetään kylmäksi.