Paahtopaisti ja Cumberlandin kastike

Paahtopaisti ja Cumberlandin kastike

Kokonaisaika: 135 min
Kypsennysaika: 120 min
Työaika: 15 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Aloita paahtopaistin valmistuksella. Hiero mausteet lihan pintaan joko ennen tai jälkeen ruskistamisen. Laita rasva kuumalle pannulle ja ruskista lihaan kauniin ruskea pinta.

  • Työnnä lihalämpömittarin piikki keskelle lihaa laita liha uuniritilälle ja ritilä 100-120 asteiseen uuniin. Kypsentämisen aikana lihasta ei juurikaan nestettä irtoa, mutta ritilän alla on silti syytä pitää uunipeltiä.

  • Ota paisti uunista kun sisälämpötila on 55-57 astetta. Anna paistin vetäytyä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

  • Valmista Cumberlandin kastike sillä aikaa, kun paahtopaisti on uunissa. Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja anna porista hiljalleen, kunnes kastikkeesta on haihtunut lähes puolet.

  • Jos tarjoat kastikkeen lämpimän paistin kanssa, anna kastikkeen hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Kylmän paistin kanssa kastike jäähdytetään kylmäksi.

Kokeile reseptejä