Paahtopaisti ja Cumberlandin kastike

Paahtopaisti ja Cumberlandin kastike

0 arviota
Kokonaisaika: 135 min
Kypsennysaika: 120 min
Työaika: 15 min
Haastava

Valmistusohje

Aloita paahtopaistin valmistuksella. Hiero mausteet lihan pintaan joko ennen tai jälkeen ruskistamisen. Laita rasva kuumalle pannulle ja ruskista lihaan kauniin ruskea pinta. Työnnä lihalämpömittarin piikki keskelle lihaa laita liha uuniritilälle ja ritilä 100-120 asteiseen uuniin. Kypsentämisen aikana lihasta ei juurikaan nestettä irtoa, mutta ritilän alla on silti syytä pitää uunipeltiä. Ota paisti uunista kun sisälämpötila on 55-57 astetta. Anna paistin vetäytyä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Valmista Cumberlandin kastike sillä aikaa, kun paahtopaisti on uunissa. Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja anna porista hiljalleen, kunnes kastikkeesta on haihtunut lähes puolet. Jos tarjoat kastikkeen lämpimän paistin kanssa, anna kastikkeen hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Kylmän paistin kanssa kastike jäähdytetään kylmäksi.