Pähkinävoilla kuorrutettu joulukinkku

Pähkinävoilla kuorrutettu joulukinkku

0 arviota
Kokonaisaika: 650 min
Kypsennysaika: 620 min
Työaika: 30 min
Helppo
  • paistopussi 


Pähkinäkuorrute

  • 100g pistaasipähkinöitä 
  • 100g macadamiapähkinöitä 
  • 50g parmesanjuustoa raastettuna 
  • 100g maapähkinävoita 
  • 1 ruukku lehtipersiljaa 
  • 2 rkl vaahterasiirappia tai taloussiirappia 
  • 1 kananmuna 
  • 1 tl suolaa 

Valmistusohje

Ota kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi nousta jääkaappilämpötilasta noin 10 asteeseen ennen kypsennystä.

Laita kinkku paistopussiin ja kuumenna uuni 100-120 asteeseen. Paista kinkku noin 1-1,5 tuntia per kilo, kunnes paistolämpömittari osoittaa 75-80 astetta, eli noin 10 tuntia.

Ota kypsä kinkku uunista ja jäähdytä hetken aikaa jotta päältä on helpompi poistaa nahka ja tarvittaessa ylimääräistä rasvaa, Siivilöi paistoliemi astiaan, jäähdytä ja kuori päältä rasva talteen. Älä heitä mitään pois.

Rypsiporsas®-kinkun rasvasta ja voista saa tehtyä maistuvan hollandaise-tyyppisen kastikkeen joulupöytään ja kinkun nahasta rapeita sipsejä.

Paahda pähkinöitä 160 asteisessa uunissa 8-12 minuuttia. Rouhi paahdetut pähkinät hienoksi, lisää parmesan ja hienonnettu lehtipersilja ja sekoita.

Mittaa toiseen astiaan pähkinävoi, siirappi, kananmuna ja suola. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon pähkinät juuri ennen kinkun kuorrutusta. Levitä seos käsin kinkun päälle ja paahda 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.

HUOM! Kuortumista kannattaa vahtia, sillä kuorrute saattaa herkästi palaa.


Katso ohjeet myös kinkun kastikkeille