Pähkinävoilla kuorrutettu joulukinkku
Valmistusohje
-
Ota kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi nousta jääkaappilämpötilasta noin 10 asteeseen ennen kypsennystä.
-
Laita kinkku paistopussiin ja kuumenna uuni 100-120 asteeseen. Paista kinkku noin 1-1,5 tuntia per kilo, kunnes paistolämpömittari osoittaa 75-80 astetta, eli noin 10 tuntia.
-
Ota kypsä kinkku uunista ja jäähdytä hetken aikaa jotta päältä on helpompi poistaa nahka ja tarvittaessa ylimääräistä rasvaa, Siivilöi paistoliemi astiaan, jäähdytä ja kuori päältä rasva talteen. Älä heitä mitään pois.
-
Paahda pähkinöitä 160-asteisessa uunissa 8-12 minuuttia. Rouhi paahdetut pähkinät hienoksi, lisää parmesan ja hienonnettu lehtipersilja ja sekoita.
-
Mittaa toiseen astiaan pähkinävoi, siirappi, kananmuna ja suola. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon pähkinät juuri ennen kinkun kuorrutusta. Levitä seos käsin kinkun päälle ja paahda 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.
HUOM! Kuortumista kannattaa vahtia, sillä kuorrute saattaa herkästi palaa.