Paistileipä

Paistileipä

Kokonaisaika: 180 min
Kypsennysaika: 180 min
Työaika: 10 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Poista paistista kalvot. Hiero pintaan öljy, suola ja mustapippuri. Kääri folioon ja anna maustua huoneenlämmössä kaksi tuntia. Lämmitä uuni 150-asteiseksi.

  • Ruskista paisti pannulla kauttaaltaan voin ja öljyn sekoituksessa. Nosta paisti uunivuokaan ja kaada päälle paistossa lihasta irronneet nesteet. Peitä foliolla ja aseta paistomittari keskelle paistin paksuinta kohtaa.

  • Paista, kunnes lihan sisälämpö on 58-60 astetta. Jos haluat kypsempää, anna sisälämmön nousta yli 65 asteen. Anna vetäytyä folioon käärittynä vähintään puoli tuntia ennen leikkaamista.

  • Tämän jälkeen kokoa leivät. Voitele leipäviipaleet – niin halutessasi – ja asettele paistisiivut leipien päälle. Sekoita raastettu piparjuuri, creme fraiche jo jogurtti kastikkeeksi. Ripottele kastiketta leipien päälle.

Kokeile reseptejä