Paistileipä
Valmistusohje
-
Poista paistista kalvot. Hiero pintaan öljy, suola ja mustapippuri. Kääri folioon ja anna maustua huoneenlämmössä kaksi tuntia. Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
-
Ruskista paisti pannulla kauttaaltaan voin ja öljyn sekoituksessa. Nosta paisti uunivuokaan ja kaada päälle paistossa lihasta irronneet nesteet. Peitä foliolla ja aseta paistomittari keskelle paistin paksuinta kohtaa.
-
Paista, kunnes lihan sisälämpö on 58-60 astetta. Jos haluat kypsempää, anna sisälämmön nousta yli 65 asteen. Anna vetäytyä folioon käärittynä vähintään puoli tuntia ennen leikkaamista.
-
Tämän jälkeen kokoa leivät. Voitele leipäviipaleet – niin halutessasi – ja asettele paistisiivut leipien päälle. Sekoita raastettu piparjuuri, creme fraiche jo jogurtti kastikkeeksi. Ripottele kastiketta leipien päälle.