Paistileipä

Paistileipä

0 arviota
Kokonaisaika: 180 min
Kypsennysaika: 180 min
Työaika: 10 min
Haastava

Valmistusohje

Poista paistista kalvot. Hiero pintaan öljy, suola ja mustapippuri. Kääri folioon ja anna maustua huoneenlämmössä kaksi tuntia. Lämmitä uuni 150-asteiseksi. Ruskista paisti pannulla kauttaaltaan voin ja öljyn sekoituksessa. Nosta paisti uunivuokaan ja kaada päälle paistossa lihasta irronneet nesteet. Peitä foliolla ja aseta paistomittari keskelle paistin paksuinta kohtaa.

Paista, kunnes lihan sisälämpö on 58-60 astetta. Jos haluat kypsempää, anna sisälämmön nousta yli 65 asteen. Anna vetäytyä folioon käärittynä vähintään puoli tuntia ennen leikkaamista.

Tämän jälkeen kokoa leivät. Voitele leipäviipaleet – niin halutessasi – ja asettele paistisiivut leipien päälle. Sekoita raastettu piparjuuri, creme fraiche jo jogurtti kastikkeeksi. Ripottele kastiketta leipien päälle.