Parmesaanilla kuorrutettu tomaattinen makaronilaatikko

Parmesaanilla kuorrutettu tomaattinen makaronilaatikko

0 arviota
Kokonaisaika: 75 min
Kypsennysaika: 60 min
Työaika: 15 min
Helppo

Valmistusohje

Ruskista jauheliha sipulin ja aurinkokuivatun tomaatin kanssa pannulla. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Keitä makaronit puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Silppua basilika ja sekoita ruskistetun jauhelihan ja sipulin sekä makaronin kanssa uunivuoassa. Vatkaa astiassa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito ja mausteet. Lisää munamaito vuokaan niin, että makaronit juuri ja juuri peittyvät.

Kypsennä makaronilaatikko 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kiertoilmauunissa paistettaessa lämpötilan tulisi olla noin 160 astetta. Tällä välin raasta kuivahtanut leipä ja parmesaanijuusto. Sekoita keskenään.

Ripottele leipä-parmesaaniseos makaronilaatikon pinnalle ja paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrute on kauniin värinen ja rapsakka.

Sinua saattaisi kiinnostaa