Pasta bolognese
Valmistusohje
-
Kuutioi sipuli, varsiselleri ja porkkana pieniksi, noin 2 mm x 2 mm (brunoise) kuutioiksi. Viipaloi valkosipulin kynnet.
-
Ruskista jauhelihaa kauniin ruskeaksi paistinpannulla ja siirrä kattilaan. Lisää paistinpannulle oliiviöljy, porkkana, sipuli, varsiselleri ja valkosipuli. Kuullota, kunnes vihannekset alkavat pehmetä.
-
Lisää pannulle tomaattipyree ja freesaa noin kaksi minuuttia keskilämmöllä sekoitellen. Kaada mukaan punaviini (valinnainen) ja kiehauta, kunnes viini on haihtunut puoleen.
-
Kaada seos jauhelihan joukkoon kattilaan ja kuumenna. Lisää mukaan tomaattimurska, vajaa purkillinen vettä ja hienonnettu timjami.
-
Anna kastikkeen kuplia hiljalleen kannen alla noin kahden tunnin ajan välillä sekoitellen. Mausta maun mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Hienonna basilika ja lisää kastikkeeseen.
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa bolognese pastan ja raastetun parmesaanin kera.