Pasta bolognese

Pasta bolognese

0 arviota
Kokonaisaika: 140 min
Kypsennysaika: 120 min
Työaika: 20 min
Haastava

Valmistusohje

Kuutioi sipuli, varsiselleri ja porkkana pieniksi, noin 2 mm x 2 mm (brunoise) kuutioiksi. Viipaloi valkosipulin kynnet. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja siirrä kattilaan. Lisää paistinpannulle oliiviöljy, porkkana, sipuli, varsiselleri ja valkosipuli. Kuullota, kunnes vihannekset alkavat pehmetä. Lisää pannulle tomaattipyree ja freesaa noin kaksi minuuttia keskilämmöllä sekoitellen. Kaada mukaan punaviini ja kiehauta, kunnes viini on haihtunut puoleen. Kaada seos jauhelihan joukkoon kattilaan ja kuumenna. Lisää mukaan tomaattimurska, vajaa purkillinen vettä, sienifondi ja hienonnettu timjami.

Anna kastikkeen kuplia hiljalleen kannen alla noin kahden tunnin ajan välillä sekoitellen. Mausta maun mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Hienonna basilika ja lisää kastikkeeseen.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa bolognese pastan ja raastetun parmesaanin kera.

Sinua saattaisi kiinnostaa