Pasta bolognese

Pasta bolognese

Kokonaisaika: 140 min
Kypsennysaika: 120 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Kuutioi sipuli, varsiselleri ja porkkana pieniksi, noin 2 mm x 2 mm (brunoise) kuutioiksi. Viipaloi valkosipulin kynnet.

  • Ruskista jauhelihaa kauniin ruskeaksi paistinpannulla ja siirrä kattilaan. Lisää paistinpannulle oliiviöljy, porkkana, sipuli, varsiselleri ja valkosipuli. Kuullota, kunnes vihannekset alkavat pehmetä.

  • Lisää pannulle tomaattipyree ja freesaa noin kaksi minuuttia keskilämmöllä sekoitellen. Kaada mukaan punaviini (valinnainen) ja kiehauta, kunnes viini on haihtunut puoleen.

  • Kaada seos jauhelihan joukkoon kattilaan ja kuumenna. Lisää mukaan tomaattimurska, vajaa purkillinen vettä ja hienonnettu timjami.

  • Anna kastikkeen kuplia hiljalleen kannen alla noin kahden tunnin ajan välillä sekoitellen. Mausta maun mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Hienonna basilika ja lisää kastikkeeseen.

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa bolognese pastan ja raastetun parmesaanin kera.

Kokeile reseptejä