Pekoni-focaccia

Pekoni-focaccia

Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhoja vaiheittain kunnes taikina irtoaa kulhosta. Lisää yksi desilitra öljyä ja suola taikinan joukkoon.

  • Vaivaa taikinaa noin viisi minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Taikinan kohotessa voit kuutioida pekonit valmiiksi.

  • Kauli taikina kaulimella uunipellin kokoiseksi. Käytä syvää uunipeltiä, koska taikina kohoaa uunissa. Anna nousta liinan alla noin puoli tuntia.

  • Kaada yksi desilitra öljyä taikinan päälle. Painele taikinaan reikiä ja ripottele kuutioiksi leikatut pekonit ja rosmariini taikinan päälle.

  • Paista uunissa 180 asteessa (kiertoilmauunissa noin 160 asteessa) noin 30 minuuttia, kunnes leipä on kypsä ja kauniin ruskean värinen. Anna leivän levätä noin puoli tuntia uunista ottamisen jälkeen, jotta se on helpompi leikata.

Kokeile reseptejä