Pekoni-kurpitsakeitto

Pekoni-kurpitsakeitto

Kokonaisaika: 70 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 30 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Kuori kurpitsat, poista siemenet ja leikkaa kulhoon suuriksi lohkoiksi. Lisää oliiviöljy, suola ja pippuri ja sekoittele hyvin.

  • Asettele lohkot uunipellille ja paahda 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kunnes lohkot ovat hieman paahtuneet. Ota paahtuneet kurpitsat uunista ja laske uunin lämpötilaa 150 asteeseen. Levitä pekonit uunipellille ja paista rapeiksi, noin 20 minuuttia.

  • Pekonien paistuessa kuutioi kuoritut sipulit ja hienonna valkosipulit. Hienonna kuorittu inkivääri sekä chili. Freesaa sipuleita, chiliä ja inkivääriä pannulla oliiviöljyn kera, kunnes ne ovat pehmeitä.

  • Hienonna tehosekoittimessa kurpitsat ja sipuli-chili-inkivääriseos. Lisää nestettä kunnes keitto on haluamasi paksuista. Kuumenna valmis keitto uudelleen kattilassa ja varmista suolan riittävyys. Lisää valmiin keiton päälle reilusti murskattua rapeaa pekonia.

  • Vinkki: Jos haluat oikein sileän keiton, paseeraa se vielä siivilän läpi. Lisää makua ja näköä keittoon saat paahdetuilla ja suolatuilla kurpitsansiemenillä.

Kokeile reseptejä