Pekoni-kurpitsakeitto

Pekoni-kurpitsakeitto

Kokonaisaika: 70 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 30 min
Haastava

Valmistusohje

Kuori kurpitsat, poista siemenet ja leikkaa kulhoon suuriksi lohkoiksi. Lisää oliiviöljy, suola ja pippuri ja sekoittele hyvin. Asettele lohkot uunipellille ja paahda 250 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kunnes lohkot ovat hieman paahtuneet. Ota paahtuneet kurpitsat uunista ja laske uunin lämpötilaa 150 asteeseen. Levitä pekonit uunipellille ja paista rapeiksi, noin 20 minuuttia.

Pekonien paistuessa kuutioi kuoritut sipulit ja hienonna valkosipulit. Hienonna kuorittu inkivääri sekä chili. Freesaa sipuleita, chiliä ja inkivääriä pannulla oliiviöljyn kera, kunnes ne ovat pehmeitä. Hienonna tehosekoittimessa kurpitsat ja sipuli-chili-inkivääriseos. Lisää nestettä kunnes keitto on haluamasi paksuista. Kuumenna valmis keitto uudelleen kattilassa ja varmista suolan riittävyys. Lisää valmiin keiton päälle reilusti murskattua rapeaa pekonia.

 

Vinkki!

Jos haluat oikein sileän keiton, paseeraa se vielä siivilän läpi. Lisää makua ja näköä keittoon saat paahdetuilla ja suolatuilla kurpitsansiemenillä.

 

Kokeile reseptejä

Sinua saattaisi kiinnostaa