
Pekoni-päärynäpiiras
Kokonaisaika: 65 min
Kypsennysaika: 45 min
Työaika: 20 min
Haastava
Valmistusohje
Aloita pohjan tekemisestä. Sekoita pehmeä rasva ja vehnäjauhot käsin nyppimällä. Lisää vesi ja suola, sekoita tasaiseksi ja anna vetäytyä kylmässä täytteen valmistamisen ajan. Kuutioi sipuli ja pekoni, paista ne pannulla ja jäähdytä. Sekoita keskenään kananmunat, ruokakerma ja mausteet.
Kuori päärynät ja leikkaa ne pieniksi lohkoiksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja esipaista sitä 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Asettele päärynälohkot taikinan päälle, lisää pekoni-sipuliseos ja kaada liemi täytteiden päälle. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla 150 astetta.