Pekoni-päärynäpiiras
Kokonaisaika: 65 min
Kypsennysaika: 45 min
Työaika: 20 min
Keskitaso
Valmistusohje
-
Aloita pohjan tekemisestä. Sekoita pehmeä rasva ja vehnäjauhot käsin nyppimällä. Lisää vesi ja suola, sekoita tasaiseksi ja anna vetäytyä kylmässä täytteen valmistamisen ajan.
-
Kuutioi sipuli ja pekoni, paista ne pannulla ja jäähdytä. Sekoita keskenään kananmunat, ruokakerma ja mausteet.
-
Kuori päärynät ja leikkaa ne pieniksi lohkoiksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja esipaista sitä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
-
Asettele päärynälohkot taikinan päälle, lisää pekoni-sipuliseos ja kaada liemi täytteiden päälle. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla 150 astetta.