Pekoni-päärynäpiiras

Pekoni-päärynäpiiras

Kokonaisaika: 65 min
Kypsennysaika: 45 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Aloita pohjan tekemisestä. Sekoita pehmeä rasva ja vehnäjauhot käsin nyppimällä. Lisää vesi ja suola, sekoita tasaiseksi ja anna vetäytyä kylmässä täytteen valmistamisen ajan.

  • Kuutioi sipuli ja pekoni, paista ne pannulla ja jäähdytä. Sekoita keskenään kananmunat, ruokakerma ja mausteet.

  • Kuori päärynät ja leikkaa ne pieniksi lohkoiksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja esipaista sitä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

  • Asettele päärynälohkot taikinan päälle, lisää pekoni-sipuliseos ja kaada liemi täytteiden päälle. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla 150 astetta.

Kokeile reseptejä