Pekoni-perunasalaatti ja keitetyt nakit
Kokonaisaika: 35 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 20 min
Helppo
Valmistusohje
-
Paista pekonit rapeaksi ja aseta sivuun odottamaan. Leikkaa perunat kuorineen suupaloiksi. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja sekoita rasvoineen perunapalojen kanssa.
-
Lisää joukkoon valkoviinietikka, vaahterasiirappi, ruohosipuli, ranskankerma ja rouhittu mustapippuri. sekoita huolellisesti ja laita jääkaappiin maustumaan tunniksi.
-
Kuumenna kattilassa puolitoista litraa vettä kiehuvaksi. Laita nakit kattilaan ja ota virta pois liedeltä, älä enää kiehuta.
-
Anna nakkien olla kuumassa vedessä noin 5 minuuttia. Parhaan lopputuloksen saa, kun kattilasta kaataa lopuksi veden pois ja antaa nakkien olla siellä vielä hetken, jolloin nakkien pinta kuivahtaa. Lopputulos on täydellinen, kun nakki napsahtaa haukatessa.