Pekoni-scampirisotto
Valmistusohje
-
Kuullota sipulia oliiviöljyssä keskilämmöllä, kunnes se alkaa pehmetä. Lisää mukaan risottoriisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia.
-
Kaada mukaan valkoviini ja sekoittele, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt. Ala lisäämään kanalientä joukkoon desi kerrallaan. Anna edellisen liemisatsin aina imeytyä lähes kokonaan ennen seuraavan desin lisäämistä. Jatka tätä, kunnes riisi on lähes kypsää.
-
Ota kattila pois liedeltä ja lisää mukaan raastettu parmesaani, voi, hienonnettu lehtipersilja ja sitruunamehu. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi. Paistamisen loppuvaiheessa lisää pannulle mukaan ravunpyrstöt ja jatka kypsennystä, kunnes ravut ovat kypsiä.
-
Lisää rapea pekoni sekä ravunpyrstöt risottoon ja sekoita. Risotto saa olla aina riisipuuromaisen löysää ja riisissä tulee olla hieman puruvastusta.
-
Huomio! Risoton valmistaminen vaatii aina jatkuvaa läsnäoloa ja ahkeraa sekoittelua, eli älä lähde kesken risoton valmistuksen katsomaan lempparisaippuasarjaasi.