Pekoni-sipuli tarte tatin
Valmistusohje
-
Kuori salottisipulit ja halkaise ne pituussuuntaan kahteen osaan. Kuutioi pekoni ja paista kuutiot rapsakoiksi paistinpannulla.
-
Kuumenna halkaisijaltaan noin 28 cm paistinpannu ja lisää siihen puolet voista. Kun voi alkaa vaahtoamaan, lisää pannulle sipulit kupera puoli alaspäin.
-
Paista sipuleita keskilämmöllä noin 15 minuuttia ja käännä sipulit varovasti ympäri. Lisää pannulle fariinisokeri, pekoni, balsamico, loppu voi ja timjami. Jatka hauduttamista, kunnes sokeri ja voi alkavat kuplimaan ja sakenemaan.
-
Kauli taikina noin sentin paksuiseksi ja leikkaa siitä hieman pannua isompi pyörylä. Nosta taikina kaulinta apuna käyttäen sipuleiden päälle. Painele taikinan reunoja sipuleiden ympärille. Töki taikinaan reikiä muutaman kerran haarukalla.
-
Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja paista piirakkaa noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on kauniisti ruskistunut.
-
Anna piirakan jäähtyä 20 minuuttia. Aseta pannun halkaisijaa suurempi lautanen nurin päin pannun päälle ja kumoa tarte tatin lautaselle.