Pekonia, omenaa ja vadelmaa
Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 15 min
Keskitaso
Valmistusohje
Vadelmamajoneesi
-
Keitä vadelmia ja sokeria pienessä vesitilkassa 2-3 minuuttia sekoitellen. Siivilöi siemenet pois ja anna jäähtyä. Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja siirrä jääkaappiin.
Omenatartar
-
Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja siirrä jääkaappiin.
Parmesaanilastut
-
Tee parmesaaniraasteesta pieniä kekoja uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 5-6 minuuttia, kunnes juusto on kokonaan sulanut ja hieman ruskistunut.
-
Paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi. Nosta talouspaperin päälle jäähtymään ja leikkaa veitsellä suupaloiksi. Asettele pekonipaloille omenatartaria ja murra parmesanlastuista paloja päälle. Kruunaa vadelmamajoneesilla.