Pekonia, omenaa ja vadelmaa

Pekonia, omenaa ja vadelmaa

Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 15 min
Keskitaso

Valmistusohje

Vadelmamajoneesi

  • Keitä vadelmia ja sokeria pienessä vesitilkassa 2-3 minuuttia sekoitellen. Siivilöi siemenet pois ja anna jäähtyä. Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja siirrä jääkaappiin.

Omenatartar

  • Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja siirrä jääkaappiin.

Parmesaanilastut

  • Tee parmesaaniraasteesta pieniä kekoja uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 5-6 minuuttia, kunnes juusto on kokonaan sulanut ja hieman ruskistunut.

  • Paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi. Nosta talouspaperin päälle jäähtymään ja leikkaa veitsellä suupaloiksi. Asettele pekonipaloille omenatartaria ja murra parmesanlastuista paloja päälle. Kruunaa vadelmamajoneesilla.

Kokeile reseptejä