Pekonidonitsit
Valmistusohje
-
Pilko pekoni pieneksi ja paahda pannulla rapeaksi. Ota kaikki rasva talteen. Lämmitä pekonin rasva, maito ja voi kattilassa 43 asteeseen ja lisää joukkoon kuivahiiva. Siirrä seos yleiskoneen kulhoon ja sekoita joukkoon kananmunat.
-
Sekoita yhteen vehnäjauho, sokeri ja suola. Laita yleiskoneeseen taikinakoukku ja laita kone käyntiin.
-
Pyöritä konetta alhaisella nopeudella ja lisää jauhoseosta vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa koneessa noin 15 minuuttia. Mikäli 10 minuutin kohdalla taikina on vielä löysää, lisää joukkoon jauhoja vähän kerrallaan kunnes taikina irtoaa reunoista. Voit vaivata taikinan koneen sijasta myös käsin.
-
Peitä taikinakulho kelmulla ja nosta lepäämään jääkaappiin tunniksi. Jauhota pöytä kevyesti ja alusta levännyt taikina kevyesti työpöydällä. Kauli taikina noin 2 cm paksuiseksi levyksi ja leikkaa taikinasta muotilla donitseja. Poista pienemmällä muotilla keskiö ja nosta pellin päälle.
-
Voitele tai sumuta kevyesti donitseja öljyllä ja peitä pelti tiiviisti kelmulla. Kohota pöydällä tunnin ajan tai kunnes niiden koko on noin kaksinkertaistunut. Kuumenna öljy 175 asteeseen, mutta ole varovainen, ettet kuumenna öljyä liian kuumaksi.
-
Paista kummaltakin puolelta noin minuutin ajan tai kunnes pinta on kauniin ruskea ja toista sama myös toiselle puolelle. Nosta paistetut donitsit valumaan talouspaperin päälle.
-
Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki aineet yhteen paitsi pekonimuru. Kasta donitsit kuorrutteessa ja ripottele päälle rapeaa pekonirouhetta. Tarjoile esimerkiksi siman kera!
-
Vinkki: Muotilla poistetuista donitsien keskustoista voi paistaa pieniä pyöreitä donitseja tai ne voi muotoilla uudelleen haluamallaan tavalla.