

Pekoniperunat ja grillatut ribsit
Valmistusohje
Ribsit
-
Kuumenna suuressa kattilassa vesi kiehuvaksi. Poista ribsien pakkauksesta etiketti ja aseta ribsit pakkauksessaan veteen. Siirrä kattila 90-100 asteiseen uuniin ja kypsennä 2,5 tuntia. Huom. Ribsien pakkaus saattaa hieman turvota kypsentäessä.
Pekoniperunat
-
Paahda pekonit uunissa tai paistinpannulla rapsakoiksi ja murusta ne veitsellä.
-
Pyöräytä perunat oliiviöljyssä ja laita perunat uunipellille. Paahda 200-220°C asteessa noin 30 minuuttia, kunnes ne saavat kullanruskean pinnan ja ovat kypsiä sisältä.
-
Valmista maustettu ranskankerma sekoittamalla ranskankermaan dijon-sinappi, suola, mustapippuri ja sitruunamehu.
-
Kokoa annos lusikoimalla ranskankermaa kuumien perunoiden päälle, ripottele päälle pekonimurut ja hienonnettu lehtipersilja.
Viimeistely
-
Poista kypsät ribsit pakkauksesta ja grillaa kuumassa grillissä kaunis paahtunut grillipinta. Voit sivellä ribsejä vielä halutessasi bbq-kastikkeella
-
Vinkki: saat tehtyä ribsien pakkaukseen jäävästä liemestä ja ketsupista makoisan grillauskastikkeen keittämällä noin viisi minuuttia.