Pekoniset lihapullat ja sienikastiketta
Kokonaisaika: 50 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 20 min
Helppo
Valmistusohje
-
Kuutio ja paista pekoni rapsakaksi pannulla ja valuta enin rasva pois. Anna hetki jäähtyä. Sekoita jauheliha, pekoni, timjami sekä suola ja pippuri huolellisesti. Pyörittele massasta pyöryköitä ja paista pannulla kypsiksi.
-
Paista viipaloidut sienet öljyssä kauniin kullanruskeiksi ja mausta suolalla. Lisää konjakki ja anna alkoholin kiehua melkein kokonaan pois.
-
Lisää joukkoon dijon-sinappi ja demi glace ja kiehauta.
Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua kasaan noin 5 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola. -
Tarjoa pyörykät sienikastikkeen, perunamuusin herneiden ja sokeroitujen puolukoiden kanssa.