Perinteinen hernekeitto
Kokonaisaika: 165 min
Kypsennysaika: 150 min
Työaika: 15 min
Helppo
Valmistusohje
-
Laita herneet likoamaan kylmään veteen vähintään 8 tunniksi tai yön yli. Voit kypsentää porsaanpotkan herneiden liotessa.
-
Siivilöi herneiden vesi pois. Mittaa kattilaan 2 litraa puhdasta vettä ja lisää joukkoon herneet, potka ja suola.
-
Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 2,5 tuntia välillä sekoitellen. Nosta potka pois keitosta.
-
Poista luu sekä rasva ja kuutioi liha pieneksi. Lisää pienitty liha takaisin keiton joukkoon.
-
Lisää mukaan meirami ja anna hautua vielä noin puolisen tuntia, tarkista suolan määrä ja tarjoile valmis keitto tuoreen ruisleivän tai näkkärin sekä piimän kera.