Perinteinen hernekeitto

Perinteinen hernekeitto

1 arviota
Kokonaisaika: 165 min
Kypsennysaika: 150 min
Työaika: 15 min
Helppo

Valmistusohje

Laita herneet likoamaan kylmään veteen vähintään 8 tunniksi tai yön yli. Voit kypsentää porsaanpotkan herneiden liotessa.

Siivilöi herneiden vesi pois. Mittaa kattilaan 2 litraa puhdasta vettä ja lisää joukkoon herneet, potka ja suola. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 2,5 tuntia välillä sekoitellen. Nosta potka pois keitosta. Poista luu sekä rasva ja kuutioi liha pieneksi. Lisää pienitty liha takaisin keiton joukkoon. Lisää mukaan meirami ja anna hautua vielä noin puolisen tuntia, tarkista suolan määrä ja tarjoile valmis keitto tuoreen ruisleivän tai näkkärin sekä piimän kera.