Perinteinen Joulukinkku

Perinteinen Joulukinkku

Kokonaisaika: 495 min
Kypsennysaika: 480 min
Työaika: 15 min
Helppo

Valmistusohje

  • Ota kinkku huoneenlämpöön useita tunteja ennen paistamisen aloittamista. Työnnä lihalämpömittarin piikki lihan paksuimpaan kohtaan. Kinkku on uunivalmis, kun mittari näyttää 8-10 astetta.

  • Laita kinkku ritilän päällä 100-125 asteiseen uuniin ja ritilän alle uunipelti. Kaada uunipellille lasillinen vettä, niin rasva ei pala kiinni uunipeltiin ja uuni saa sopivasti kosteutta.

  • Kinkun paistoaika on noin 1 tunti/kg. Mehevän kinkun sisälämpötila on 75 astetta ja perinteisen, murean kinkun 78 - 80 astetta.

  • Kun kinkku on paistunut, ota se pois uunista ja anna levätä huoneenlämmössä muutaman tunnin. Poista kinkusta seuraavaksi mahdollinen verkotus ja kamara. Kuori silava pois ja nosta kinkku puhtaalle uunipellille.

  • Sivele kinkun pinnalle sinappi-keltuaisseosta ja ripottele päälle korppujauho. Koristele halutessasi vielä neilikoilla ja laita kuorrutettu kinkku 225-asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi, minkä jälkeen kauniiksi ruskistuneen kinkun voi asettaa lepäämään.

Kokeile reseptejä