Perinteinen nakkikastike
Kokonaisaika: 25 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 5 min
Helppo
Valmistusohje
-
Leikkaa nakit sentin mittaisiksi paloiksi. Ruskista nakit noin ruokalusikallisessa voita kauniin värisiksi. Laita ruskistetut nakit sivuun ja lisää pannulle kuutioitu sipuli ja voi.
-
Karamellisoi sipulia keskilämmöllä noin 5-10 minuuttia. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia.
-
Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin kaada joukkoon lihaliemi/vesi, maustepippurit ja suolakurkkuliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen ja lisää lopuksi nakit joukkoon.
-
Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä suolakurkkuviipaleiden kera.