

Picanha ”Philly cheesesteak”
Valmistusohje
Picanhan valmistus
-
Mausta picanha hieromalla pinnat kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Siirrä liha pakastepussiin. Murskaa valkosipulin kynnet veitsellä ja hakkaa rosmariinin oksista aromit esiin veitsen tylpällä puolella.
-
Lisää valkosipulit ja rosmariinit sekä oliiviöljy lihan kanssa pussiin, hiero marinadi hyvin lihan pintaan. Sulje pussi ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
-
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Lämmitä uuni 120 asteeseen. Kuumenna paistinpannu ja paista lihaan kaunis väri molemmin puolin.
-
Siirrä liha uunivuokaan ja aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa, kunnes sisälämpö saavuttaa 53 astetta. Anna lihan vetäytyä foliolla peitettynä vielä 20 minuuttia ennen tarjoamista.
Philly cheesesteak
-
Kuori ja suikaloi makea sipuli ohuelti veitsellä. Sulata puolet voista pannulla ja lisää pannulle sipulit ja ruskea sokeri. Paista sipuleita keskilämmöllä, kunnes sipulit ovat kauniisti karamellisoituneet. Mausta suolalla.
-
Viipaloi kypsennetty picanha ohuelti. Viipaloi provolone juusto juustohöylällä.
-
Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Leikkaa sämpylät puoliksi ja voitele pinnat lopulla voilla. Kuumenna paistinpannu ja paahda leipiin kaunis kullanruskea väri. Levitä leipien päälle karamellisoitua sipulia. levitä sipulin päälle viipaloitu picanha ja mausta pinta suolalla ja pippurilla. Kuorruta sämpylät juustoviipaleilla.
-
Lämmitä leipiä uunissa, kunnes juusto on sulanut. Hienonna ruohosipuli. Viimeistele leivät pirskottelemalla päälle tabascoa maun mukaan. Ripottele päälle vielä kapriksia sekä hienonnettua ruohosipulia ja nauti.