Pippurinen härkäruukku
Valmistusohje
-
Kuutioi liha. Paista naudan paahtopaistikuutioita pannulla, kunnes ne saavat hyvän värin. Siirrä lihat pataan tai uuninkestävään ruukkuun.
-
Kuutioi salottisipulit ja paista ne samassa pannussa kullanruskeiksi. Lisää hienonnettu valkosipuli ja timjami sipuleiden joukkoon. Kaada sipuli-timjamiseos lihojen päälle pataan. Lisää suola, rouhittu mustapippuri, lihaliemi, vehnäjauhot, tumma soija ja kerma pataan. Sekoita.
-
Laita pata uuniin ja anna hautua 130 asteessa noin 3 tuntia, kunnes liha on mureaa.
-
Ota pata ulos uunista ja koristele annos ruohosipulilla, timjamilla, ruskistetulla voilla, sitruunatimjamilla ja hienonnetulla fermentoidulla kampotpippurilla.
-
Viimeistele annos vielä sormisuolalla maun mukaan. Anna ruuan hieman jäähtyä ja sekoita hyvin ennen tarjoilua.