Pippurinen härkäruukku

Pippurinen härkäruukku

Kokonaisaika: 200 min
Kypsennysaika: 180 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Kuutioi liha. Paista naudan paahtopaistikuutioita pannulla, kunnes ne saavat hyvän värin. Siirrä lihat pataan tai uuninkestävään ruukkuun.

  • Kuutioi salottisipulit ja paista ne samassa pannussa kullanruskeiksi. Lisää hienonnettu valkosipuli ja timjami sipuleiden joukkoon. Kaada sipuli-timjamiseos lihojen päälle pataan. Lisää suola, rouhittu mustapippuri, lihaliemi, vehnäjauhot, tumma soija ja kerma pataan. Sekoita.

  • Laita pata uuniin ja anna hautua 130 asteessa noin 3 tuntia, kunnes liha on mureaa.

  • Ota pata ulos uunista ja koristele annos ruohosipulilla, timjamilla, ruskistetulla voilla, sitruunatimjamilla ja hienonnetulla fermentoidulla kampotpippurilla.

  • Viimeistele annos vielä sormisuolalla maun mukaan. Anna ruuan hieman jäähtyä ja sekoita hyvin ennen tarjoilua.

Kokeile reseptejä