Pitkään haudutettua mallasporsasta ja palsternakkaa
Valmistusohje
-
Leikkaa liha halki pituussuunnassa. Hiero suola ja pippuri kummankin palan pintaan. Kääri lihapalat erikseen leivinpaperiin ja vielä folioon tankomaiseen muotoon. Kypsennä uunissa 80 asteessa n. 10 tuntia.
-
Lihan kypsyessä valmista mallasglaseeraus yhdistämällä kaikki ainekset kattilassa ja keittämällä puuromaiseksi kastikkeeksi.
-
Voit valmistaa myös palsternakkapyreen lihan ollessa uunissa. Keitä kuorittu ja lohkottu palsternakka kypsäksi suolatussa vedessä. Soseuta voin kanssa pyreeksi. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Mausta suolalla.
-
Valmista paahdettu palsternakka: leikkaa palsternakka kiekoiksi ja pyörittele öljyssä. Levitä tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200 asteessa 15 minuuttia.
-
Kun liha on ollut uunissa noin 10 tuntia, anna lihapalojen jäähtyä paketissa. Avaa paketit uunipellin päällä ja kaada niistä tullut liemi kattilaan. Kuumenna liemi kastikkeeksi.
-
Levitä mallasglaseeraus kypsän lihan päälle ja paahda uunissa 200 asteessa 15 minuuttia. Nauti palsternakkapyreen ja paahdetun palsternakan kera.