Pitkään haudutettua mallasporsasta ja palsternakkaa

Pitkään haudutettua mallasporsasta ja palsternakkaa

Kokonaisaika: 630 min
Kypsennysaika: 600 min
Työaika: 30 min
Vaikea

Valmistusohje

Leikkaa liha halki pituussuunnassa. Hiero suola ja pippuri kummankin palan pintaan. Kääri lihapalat erikseen leivinpaperiin ja vielä folioon tankomaiseen muotoon. Kypsennä uunissa 80 asteessa n. 10 tuntia.

Lihan kypsyessä valmista mallasglaseeraus yhdistämällä kaikki ainekset kattilassa ja keittämällä puuromaiseksi kastikkeeksi.

Voit valmistaa myös palsternakkapyreen lihan ollessa uunissa. Keitä kuorittu ja lohkottu palsternakka kypsäksi suolatussa vedessä. Soseuta voin kanssa pyreeksi. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Mausta suolalla.

Valmista paahdettu palsternakka: leikkaa palsternakka kiekoiksi ja pyörittele öljyssä. Levitä tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200 asteessa 15 minuuttia.

Kun liha on ollut uunissa noin 10 tuntia, anna lihapalojen jäähtyä paketissa. Avaa paketit uunipellin päällä ja kaada niistä tullut liemi kattilaan. Kuumenna liemi kastikkeeksi. Levitä mallasglaseeraus kypsän lihan päälle ja paahda uunissa 200 asteessa 15 minuuttia. Nauti palsternakkapyreen ja paahdetun palsternakan kera.

Kokeile reseptejä