Pitkään haudutettua possun etuselkää ja juureksia
Valmistusohje
-
Kuori ja pilko porkkanat, palsternakka ja sipulit suupaloiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa ne veitsen lappeella.
-
Pyörittele uuniliha vehnäjauhoissa. Paista liha voi-rypsiöljyseoksessa molemmin puolin kauniin väriseksi ja laita liha pataan. Lisää pannulle viini, lihaliemi sekä tomaattipyree ja kiehauta. Raavi pannun pohjaan tarttuneet maut limeen.
-
Lado vihannekset sekä yrtit pataan lihan ympärille ja kaada kuuma liemi päälle. Peitä vuoka foliolla ja hauduta 150-asteisessa uunissa kolmisen tuntia, kunnes liha on mureaa. Ota lopuksi folio pois vuoasta ja jatka paistamista, kunnes liha alkaa saamaan väriä.
-
Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Siivilöi huolellisesti ja laita kattila vielä kuumalle liedelle, että kosteus höyrystyy kokonaan pois.
-
Kuutioi voi ja vatkaa KYLMÄ voi sähkövatkaimella perunoiden joukkoon, kunnes muussi on sileää. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa.