Pizza bianco meksikolaisittain

Pizza bianco meksikolaisittain

Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 30 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Valmista jalapenohillo hyvissä ajoin ennen pizzan valmistusta. Viipaloi jalapenot noin 2-3 mm viipaleiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna pulputtaa hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

  • Kaada hillo puhtaisiin purkkeihin ja sulje kannet. Jäähdytä. Jalapenohillo säilyy pitkään, joten sitä kannattaa tehdä isompi määrä kerralla ja käyttää erilaisten ruokien maustajana.

  • Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Paista suikaleet kuumalla pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita mukaan punasipuli sekä korianteri.

  • Kauli pizzapohja noin parin sentin paksuiseksi levyksi. Voitele pyöreä uuninkestävä vuoka tai paistinpannu huolellisesti ja levitä pizzataikina sille niin, että reunat nousevat hieman. Ripottele revitty mozzarella pohjalle tasaisesti.

  • Lusikoi lihatäyte ja jalapenohillo päälle ja paista heti 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto kauniisti sulanut ja täyte paistunut. Ohjeen määrällä tulee noin kaksi pannullista pizzaa, pannun koosta riippuen. Viimeistele pizza lorauksella oliiviöljyä ja limen mehulla.

Kokeile reseptejä