
Pork Spare Ribs
Valmistusohje
Valmista ensin maustetahna ribseille. Hienonna valkosipulit ja 1tl suolaa tahnaksi. Sekoita mukaan rosmariini, sokeri, balsamietikka, cayennenpippuri, 1 rkl suolaa ja 1 tl mustapippuria myllystä. Hiero tahna ribsien pintaa tasaisesti, siirrä uuniastiaan, peitä kelmulla ja marinoi kylmässä 12-24 tuntia.
Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kaada uuniastiaan pari desiä vettä ja peitä tiukasti foliolla. Paahda kolme tuntia niin, että lihat melkein irtoavat luista. Ota ribsit pois uunista ja anna jäähtyä.
Tee glaseerauskastike. Kaada lihoista valunut neste kattilaan (jos valunutta nestettä on todella niukasti lisää kattilaan vielä 2 dl kuumaa vettä). Kaada mukaan balsamietikka ja lisää tumma sokeri. Keittele kasaan, kunnes jäljellä on noin 2 dl kastiketta. Anna jäähtyä.
Lämmitä grilli kuumaksi ja voitele ribsit kauttaaltaan huolellisesti glaseerauskastikkeella molemmin puolin. Grillaa välillä käännellen, kunnes pinta alkaa karamellisoitua. Älä polta. Viimeistele vielä halutessasi glaaserauskastikkeella ja tarjoa heti.