Porsaan ulkofilee ja lämmin omenalisäke
Valmistusohje
-
Sekoita marinadin ainekset tasaiseksi kulhossa. Kääntele ulkofilee marinadissa ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
-
Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä. Laita paistolämpömittari lihan keskiosaan. Paista 125-150-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 75-80 astetta. Anna lihan vetäytyä folion alla noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.
-
Valmista lihan paistuessa lisäke. Kuori ja lohko omenat ja sipulit. Laita ne kattilaan vesitilkan, hienonnetun chilipaprikan ja kanelitangon tai kanelin kanssa.
-
Silppua sekaan vielä inkivääri ja valkosipuli. Valuta joukkoon siirappi tai hunaja. Kuumenna ja sekoita välillä varovasti.
-
Poista lämpömittari vetäytyneestä fileepalasta ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa seuraksi omenalisäkettä ja keitettyjä perunoita tai perunasosetta.