Porsaan ulkofilee ja lämmin omenalisäke

Porsaan ulkofilee ja lämmin omenalisäke

Kokonaisaika: 115 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 25 min
Helppo

Valmistusohje

  • Sekoita marinadin ainekset tasaiseksi kulhossa. Kääntele ulkofilee marinadissa ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

  • Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä. Laita paistolämpömittari lihan keskiosaan. Paista 125-150-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 75-80 astetta. Anna lihan vetäytyä folion alla noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.

  • Valmista lihan paistuessa lisäke. Kuori ja lohko omenat ja sipulit. Laita ne kattilaan vesitilkan, hienonnetun chilipaprikan ja kanelitangon tai kanelin kanssa.

  • Silppua sekaan vielä inkivääri ja valkosipuli. Valuta joukkoon siirappi tai hunaja. Kuumenna ja sekoita välillä varovasti. 

  • Poista lämpömittari vetäytyneestä fileepalasta ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa seuraksi omenalisäkettä ja keitettyjä perunoita tai perunasosetta. 

Kokeile reseptejä