Porsaanfileetä ja vuohenjuustotäytteisiä uuniperunoita

Porsaanfileetä ja vuohenjuustotäytteisiä uuniperunoita

Kokonaisaika: 110 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Ota liha huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen kypsennystä. Käytä lihalämpömittaria. Kuivaa fileen pinta talouspaperilla ja hiero suola ja mustapippuri fileen pintaan.

  • Kypsennä 150-asteisessa uunissa lihalämpömittarin kanssa, kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Anna lihan vetäytyä foliossa 15-20 minuuttia ennen viipaloimista.

  • Pese Rosamunda-perunat ja töki niihin reikiä haarukalla. Kääri alumiinifolioon ja laita perunat uuniin samaan aikaan lihan kanssa. Kypsennä 1- 1 ½ tuntia riippuen perunoiden koosta. Kokeile kypsyyttä tikulla tai haarukalla.

  • Valmista täyte. Sekoita maustamattoman tuorejuuston joukkoon pehmeä vuohenjuusto, mustapippuria myllystä, hienonnettua lehtipersiljaa ja ripaus suolaa. Tarkista maku.

  • Valmista paholaisen hillo. Paloittele paprika ja hienonna chilipaprika Kuori tomaatit tai kalttaa ne. Kalttaus: tee tomaatteihin ristikkäisviilto ja kasta hetkeksi kiehuvaan veteen, kunnes kuori irtoaa. Poista kuori. Paloittele kuoritut tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

  • Laita ainekset kattilaan. Lisää mustapippuri, suola ja vesi. Anna hautua hiljalleen 15-20 minuuttia.
    Lisää lopuksi hillosokeri ja etikka. Keitä vielä 3-5 minuuttia miedolla lämmöllä. Jäähdytä ja tarjoa porsaanfileen kanssa.

Kokeile reseptejä