Porsaanfileetä ja vuohenjuustotäytteisiä uuniperunoita

Porsaanfileetä ja vuohenjuustotäytteisiä uuniperunoita

Kokonaisaika: 110 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 20 min
Haastava

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen kypsennystä. Käytä lihalämpömittaria. Kuivaa fileen pinta talouspaperilla ja hiero suola ja mustapippuri fileen pintaan. Kypsennä 150 asteisessa uunissa lihalämpömittarin kanssa, kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Anna lihan vetäytyä foliossa 15-20 minuuttia ennen viipaloimista.

Pese Rosamunda-perunat ja töki niihin reikiä haarukalla. Kääri alumiinifolioon ja laita perunat uuniin samaan aikaan lihan kanssa. Kypsennä 1- 1 ½ tuntia riippuen perunoiden koosta. Kokeile kypsyyttä tikulla tai haarukalla.

Valmista täyte. Sekoita maustamattoman tuorejuuston joukkoon pehmeä vuohenjuusto, mustapippuria myllystä, hienonnettua lehtipersiljaa ja ripaus suolaa. Tarkista maku.

Valmista paholaisen hillo. Paloittele paprika ja hienonna chilipaprika Kuori tomaatit tai kalttaa ne. (Kalttaus: tee tomaatteihin ristikkäisviilto ja kasta hetkeksi kiehuvaan veteen, kunnes kuori irtoaa. Poista kuori. Paloittele kuoritut tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Laita ainekset kattilaan. Lisää mustapippuri, suola ja vesi. Anna hautua hiljalleen 15-20 minuuttia.
Lisää lopuksi hillosokeri ja etikka. Keitä vielä 3-5 minuuttia miedolla lämmöllä. Jäähdytä ja tarjoa porsaanfileen kanssa.

Kokeile reseptejä

Sinua saattaisi kiinnostaa