Porsaanfileetä ja vuohenjuustotäytteisiä uuniperunoita
Valmistusohje
-
Ota liha huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen kypsennystä. Käytä lihalämpömittaria. Kuivaa fileen pinta talouspaperilla ja hiero suola ja mustapippuri fileen pintaan.
-
Kypsennä 150-asteisessa uunissa lihalämpömittarin kanssa, kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Anna lihan vetäytyä foliossa 15-20 minuuttia ennen viipaloimista.
-
Pese Rosamunda-perunat ja töki niihin reikiä haarukalla. Kääri alumiinifolioon ja laita perunat uuniin samaan aikaan lihan kanssa. Kypsennä 1- 1 ½ tuntia riippuen perunoiden koosta. Kokeile kypsyyttä tikulla tai haarukalla.
-
Valmista täyte. Sekoita maustamattoman tuorejuuston joukkoon pehmeä vuohenjuusto, mustapippuria myllystä, hienonnettua lehtipersiljaa ja ripaus suolaa. Tarkista maku.
-
Valmista paholaisen hillo. Paloittele paprika ja hienonna chilipaprika Kuori tomaatit tai kalttaa ne. Kalttaus: tee tomaatteihin ristikkäisviilto ja kasta hetkeksi kiehuvaan veteen, kunnes kuori irtoaa. Poista kuori. Paloittele kuoritut tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
-
Laita ainekset kattilaan. Lisää mustapippuri, suola ja vesi. Anna hautua hiljalleen 15-20 minuuttia.
Lisää lopuksi hillosokeri ja etikka. Keitä vielä 3-5 minuuttia miedolla lämmöllä. Jäähdytä ja tarjoa porsaanfileen kanssa.