Possunleike Bearnaise
Valmistusohje
-
Hienonna salotti ja murskaa valkosipuli veitsen lappeella. Yhdistä kattilassa etikka, vesi, sipulit ja timjami. Kiehauta ja anna kiehua, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Kaada neste korkeaan kapeapohjaiseen astiaan. Poimi timjaminoksat pois liemestä. Lisää joukkoon keltuaiset.
-
Kuumenna voi kiehuvaksi ja ”poraa” voi ohuena nauhana keltuaisten joukkoon sauvasekoittimella. Mikäli kaikki menee kuten tarinoissa, kastike emulgoituu ihanan täyteläiseksi kastikkeeksi. Hienonna rakuuna ja lisää silppu kastikkeen joukkoon. Mausta sitruunamehulla, Tabascolla ja suolalla.
-
Nuiji pihvejä hieman ohuemmiksi ja mausta ne molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Vatkaa munat lautasella. Mittaa vehnäjauhot ja korppujauhot eri lautasille. Sekoita korppujauhoihin mausteet. Kääntele leike ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
-
Kuumenna reilu määrä öljyä paistinpannulla ja ruskista leikkeet molemmin puolin, pari minuuttia per puoli. Öljyä saa olla pannulla niin, että leikkeet uppoavat puoliksi siihen. Vaihtoehtoisesti leikkeet voi myös täysin syväpaistaa rasvakeittimessä. Ripsauta lopuksi vielä hieman suolaa kypsille leikkeille ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Pidä kuumana. Nauti leikkeet bearnaisekastikkeen ja vaikkapa ranskanperunoiden kanssa.