Possunleike Benedict
Valmistusohje
Bearnaise
-
Mittaa kattilaan viini, etikka, timjami, viipaloidut valkosipulit ja salotit sekä valkopippurit. Kiehauta ja anna pulputtaa, kunnes jäljellä on noin 5 ruokalusikallista lientä. Siivilöi liemi.
-
Laita liemi sekä keltuaiset kattilaan. Sulata voi. Aloita varovasti kuumentamaan lientä ja keltuaisia kokoa ajan vispilällä vatkaten. Voit tehdä tämän myös kulhossa vesihauteessa. Seos ei saa alkaa kokkeloitumaan, vaan pitää pysyä koko ajan juoksevana ja kuohkeana. Ota kattila tarvittaessa välillä pois liedeltä.
-
Jatka kuumentamista ja vatkaamista kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Tiputa pinnalle tippa tabascoa. Jos tippa jää pinnalle seos alkaa olemaan valmis, mikäli ei jatka vielä kuumentamista. Ota kattila pois liedeltä ja ala lisäämään sulaa voita sekaan ohuena nauhana koko ajan vimmatusti vatkaten.
-
Mausta lopuksi hienonnetulla rakuunalla, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Älä kuumenna enää liedellä vaan peitä kattila kelmulla, kunnes muu ruoka on valmista.
Uppomunat
-
Kiehauta kattilassa pari litraa vettä ja lisää sekaan etikka. Riko munat varovasti pieniin kuppeihin niin, että keltuaiset pysyvät ehjinä. Kun vesi poreilee kevyesti, pyöräytä se kauhalla ”liikkeelle” ja tiputa munat varovasti yksi kerrallaan kiertävään veteen. Anna munien hautua noin kolme minuuttia koosta riippuen ja nosta ne pois vedestä reikäkauhalla.
-
Nuiji fileepihvit ohuiksi leikkeiksi. Pyörittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten kevyesti vatkatuissa kananmunissa ja lopuksi huolellisesti pankojauhoissa. Paista paneroidut leikkeet reilussa määrässä rypsiöljyä kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta leikkeet suolalla ja mustapippurilla.
-
Nosta kypsät leikkeet talouspaperin päälle kuivahtamaan. Lisää pannulle ruokalusikallinen voita ja paahda leivät molemmin puolin. Nosta leivät sivuun. Freesaa pinaatti nopeasti pannulla ja mausta suolalla ja sitruunamehulla.
-
Kuumenna pakkauksen mukana tullutta béarnaisekastiketta noin 20 sekuntia mikroaaltouunissa. Sekoita.
-
Kokoa leivät. Laita paahdetulle leivälle pohjimmaiseksi pinaattia ja sen päälle possuleike ja uppomuna. Ripottele uppomunan päälle hieman suolaa. Lorauta lopuksi koko komeuden päälle päälle béarnaisea ja mausta rouhitulla mustapippurilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.