

Poutine À la Sininen Lenkki®
Valmistusohje
-
Sulata paistinpannulla voi. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia.
-
Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin, kaada joukkoon lihaliemi ja suolakurkkuliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen. Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä.
-
Laita Koskenlaskija ja kerma kattilaan ja sulata juoksevaksi koko ajan sekoittaen. Pidä lämpimänä.
-
Frittaa makkarat ja ranskalaiset frittikeittimessä tai kattilassa 180 asteessa noin 4 minuuttia. Mausta suolalla.
-
Laita tarjoiluastiaan (mielellään kartonkinen grillirasia) pohjimmaiseksi makkaraperunat. Lorauta päälle reilulla kädellä ruskeata kastiketta ja juustokastiketta sekä koristele koko komeus sipulisilpulla ja kuutioiduilla suolakurkuilla. Ainoa oikea ruokajuoma Suomi-Poutinen kanssa on maito, mielellään täysrasvainen.