Poutine À la Sininen Lenkki®

Poutine À la Sininen Lenkki®

0 arviota
Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 10 min
Työaika: 30 min
Helppo

Valmistusohje

Sulata paistinpannulla voi. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia. Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin, kaada joukkoon lihaliemi ja suolakurkkuliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen. Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä.

Laita Koskenlaskija ja kerma kattilaan ja sulata juoksevaksi koko ajan sekoittaen. Pidä lämpimänä.

Frittaa makkarat ja ranskalaiset frittikeittimessä tai kattilassa 180 asteessa noin 4 minuuttia. Mausta suolalla.

Laita tarjoiluastiaan (mielellään kartonkinen grillirasia) pohjimmaiseksi makkaraperunat. Lorauta päälle reilulla kädellä ruskeata kastiketta ja juustokastiketta sekä koristele koko komeus sipulisilpulla ja kuutioiduilla suolakurkuilla. Ainoa oikea ruokajuoma Suomi-Poutinen kanssa on maito, mielellään täysrasvainen.

Sinua saattaisi kiinnostaa