Poutine À la Sininen Lenkki®

Poutine À la Sininen Lenkki®

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 10 min
Työaika: 30 min
Helppo

Valmistusohje

  • Sulata paistinpannulla voi. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia.

  • Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin, kaada joukkoon lihaliemi ja suolakurkkuliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen. Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä.

  • Laita Koskenlaskija ja kerma kattilaan ja sulata juoksevaksi koko ajan sekoittaen. Pidä lämpimänä.

  • Frittaa makkarat ja ranskalaiset frittikeittimessä tai kattilassa 180 asteessa noin 4 minuuttia. Mausta suolalla.

  • Laita tarjoiluastiaan (mielellään kartonkinen grillirasia) pohjimmaiseksi makkaraperunat. Lorauta päälle reilulla kädellä ruskeata kastiketta ja juustokastiketta sekä koristele koko komeus sipulisilpulla ja kuutioiduilla suolakurkuilla. Ainoa oikea ruokajuoma Suomi-Poutinen kanssa on maito, mielellään täysrasvainen.

Kokeile reseptejä