Pulled pork Tomi Björckin tapaan

Pulled pork Tomi Björckin tapaan

Kokonaisaika: 310 min
Kypsennysaika: 300 min
Työaika: 35 min
Keskitaso

Valmistusohje

Pulled pork

  • Sekoita pulled porkin kastikkeen aineet keskenään. Hiero suolaa lihojen pintaan ja laita ne uunivuokaan johon ne juuri ja juuri mahtuvat. Kaada puolet maustekastikkeesta lihojen päälle.

  • Peitä lihat leivinpaperilla ja vuoka foliolla. Anna muhia 150-asteisessa uunissa 4 tuntia tai 95-asteisessa uunissa yli yön.

  • Kypsentämisen jälkeen liha on hajoavan mureaa ja lihasta irronnut neste on maustekastikkeen kanssa muodostanut mahtavan makuliemen. Kun kypsä pulled pork on hieman jäähtynyt, revi lihat ohuiksi säikeiksi, sekoita joukkoon haudutuslientä, loput maustekastikkeesta sekä sinappia ja ketsuppia.

  • Täytä lopuksi pitaleivät pulled porkilla, fetalla maustetuilla tillikurkuilla, hummuksella ja mustapippurimajoneesilla.

Itseleivotut pitaleivät

  • Sekoita hiiva veteen hyvin sekoittaen, lisää vehnäjauhot ja anna vetäytyä hetki. Lisää oliiviöljy ja sekoita hyvin kunnes taikina on elastista. Anna vetäytyä tunnin ajan, jaa taikina 8-10 yhtä suureen osaan ja muotoile palloiksi.

  • Kauli pallot litteiksi kakuiksi ja anna kohota 45 minuuttia. Lämmitä uuni 275 asteeseen ja paista kohonneet leivät kuumalla uunipellillä kypsiksi noin 5 minuuttia tai kunnes leivät ovat kullanruskeita. 

Fetalla maustetut tillikurkut

  • Murskaa feta haarukan avulla rouheiseksi. Paloittele kurkku pieniksi kuutioiksi ja yhdistä koko setti. Mausta sitruunakuorella ja mehulla sekä lisää lopuksi tilli ja sekoita hyvin. 

Hummus

  • Sekoita kaikki ainekset ja aja monitoimikoneessa tai morttelissa tahnaksi. Koristele paprikajauheella ja kikherneillä. 

Mustapippurimajoneesi

  • Sekoita ainekset keskenään, lisää mustapippuri viimeiseksi majoneesin päälle.

Kokeile reseptejä