Punaiset halloween-hodarit ja hiilimajoneesi
Valmistusohje
-
Kuumenna vesi n. 42-asteiseksi ja liuota siihen sokeri ja hiiva. Anna hiivan aktivoitua n. 10 minuuttia. Vatkaa sillä aikaa toisessa vaahdoksi yksi kananmuna ja toisen kananmunan keltuainen. Pidä valkuainen tallessa.
-
Sekoita vähitellen hiivaseoksen joukkoon suola, vehnäjauhot, rasva ja elintarvikeväri. Vaivaa taikinaa kunnes se on tasainen ja hiukan tarttuva. Anna kohota peitettynä lämpimässä, kunnes taikinan koko on tuplaantunut.
-
Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilma pois. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile osista hodarin muotoisia pötköjä. Anna kohota uudelleen pellillä noin tunti.
-
Sekoita toisen valkuaisen joukkoon 3 rkl vettä ja voitele sämpylät seoksella. Ripottele halutessasi pinnalle seesaminsiemeniä ja paista 190-asteisessa uunissa (kiertoilmauuni 175) n.12 minuuttia ja jäähdytä.
-
Sekoita kaikki hiilisinapin ainekset keskenään. Halkaise jäähtyneet sämpylät ja täytä kuumilla Aito Nakeilla, kurkkusalaatilla ja hiilisinapilla. Aateloi vielä paahdetulla sipulirouheella ja anna ystävillesi jännittävä ruokakokemus.