Punaiset halloween-hodarit ja hiilimajoneesi

Punaiset halloween-hodarit ja hiilimajoneesi

Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 30 min
Haastava

Valmistusohje

Kuumenna vesi n. 42-asteiseksi ja liuota siihen sokeri ja hiiva. Anna hiivan aktivoitua n. 10 minuuttia. Vatkaa sillä aikaa toisessa vaahdoksi yksi kananmuna ja toisen kananmunan keltuainen. Pidä valkuainen tallessa. Sekoita vähitellen hiivaseoksen joukkoon suola, vehnäjauhot, rasva ja elintarvikeväri. Vaivaa taikinaa kunnes se on tasainen ja hiukan tarttuva. Anna kohota peitettynä lämpimässä, kunnes taikinan koko on tuplaantunut.

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja painele ilma pois. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile osista hodarin muotoisia pötköjä. Anna kohota uudelleen pellillä noin tunti. Sekoita toisen valkuaisen joukkoon 3 rkl vettä ja voitele sämpylät seoksella. Ripottele halutessasi pinnalle seesaminsiemeniä ja paista 190-asteisessa uunissa (kiertoilmauuni 175) n.12 minuuttia ja jäähdytä.

Sekoita kaikki hiilisinapin ainekset keskenään. Halkaise jäähtyneet sämpylät ja täytä kuumilla Aito Nakeilla, kurkkusalaatilla ja hiilisinapilla. Aateloi vielä paahdetulla sipulirouheella ja anna ystävillesi jännittävä ruokakokemus.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Kokeile reseptejä