Punaista possua kiinalaisittain

Punaista possua kiinalaisittain

Kokonaisaika: 210 min
Kypsennysaika: 180 min
Työaika: 30 min
Haastava

Valmistusohje

  • Laita pilkottu liha kattilaan. Kaada päälle vettä niin, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna porista viisi minuuttia. Valuta lihapalat ja anna kuivua.

  • Laita sokeri ja kauhallinen vettä pannulle. Lämmitä, kunnes sokeri alkaa muuttua siirapiksi ja karamellisoitua. Lisää lihapalat ja pyörittele niitä kauttaaltaan siirapissa muutama minuutti. Ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä.

  • Lämmitä öljy wokissa tai laakeassa pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää inkivääri ja valkosipuli. Paista minuutin ajan ja lisää loput mausteet. Paista taas minuutin ajan, ja lisää sen jälkeen soija, Worcestershire-kastike, sake ja sherry. Kaada seos lihapalojen päälle toiselle pannulle. Kuumenna ja lisää lihaliemi.

  • Anna lihan porista lempeällä lämmöllä kannen alla 3-4 tuntia, kunnes liha on erittäin pehmeää. Ota lihapalat pois kastikkeesta. Siivilöi mausteet pois kastikkeesta. Laita kastike takaisin pannulle ja keitä kastike tahmeaksi siirapiksi. Lisää lopuksi lihapalat ja lämmitä varovasti.

Kokeile reseptejä