Punaista possua kiinalaisittain

Punaista possua kiinalaisittain

0 arviota
Kokonaisaika: 210 min
Kypsennysaika: 180 min
Työaika: 30 min
Vaikea

Valmistusohje

Laita pilkottu liha kattilaan. Kaada päälle vettä niin, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna porista viisi minuuttia. Valuta lihapalat ja anna kuivua.

Laita sokeri ja kauhallinen vettä pannulle. Lämmitä, kunnes sokeri alkaa muuttua siirapiksi ja karamellisoitua. Lisää lihapalat ja pyörittele niitä kauttaaltaan siirapissa muutama minuutti. Ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä.

Lämmitä öljy wokissa tai laakeassa pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää inkivääri ja valkosipuli. Paista minuutin ajan ja lisää loput mausteet. Paista taas minuutin ajan, ja lisää sen jälkeen soija, Worcestershire-kastike, sake ja sherry. Kaada seos lihapalojen päälle toiselle pannulle. Kuumenna ja lisää lihaliemi.

Anna lihan porista lempeällä lämmöllä kannen alla 3-4 tuntia, kunnes liha on erittäin pehmeää.

Ota lihapalat pois kastikkeesta. Siivilöi mausteet pois kastikkeesta. Laita kastike takaisin pannulle ja keitä kastike tahmeaksi siirapiksi. Lisää lopuksi lihapalat ja lämmitä varovasti.